Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sporný gól Tygrů: Vyrovnání Jelínka proti Varům vzbudilo emoce

Velký obrat předvedli v zápase s Karlovými Vary hokejisté Liberce. Necelých dvanáct minut před koncem ještě prohrávali o dvě branky, přesto nakonec vyhráli 3:2. Velké emoce ale vzbudil vyrovnávací gól, kdy Petr Jelínek na brankovišti dorážel puk do sítě. Varští se hodně zlobili, především brankář Honzík byl přesvědčen, že to byl faul na něj.

Vladimír Svačina posílá přihrávku od mantinelu před branku hostí. Puk se zastaví před gólmanem Honzíkem, který se jej snaží přikrýt lapačkou. V tom do něj ale hokejkou šťouchne Jelínek - 2:2. Rozhodčí ukazuje do brány, gól platí. Hosté se zlobí, nejvíce právě brankář Honzík, který si za svou reakci vyslouží desetiminutový trest. „V první okamžik jsem si myslel, že gólman měl kotouč pod lapačkou a domácí ho vypíchli. Samozřejmě to nemůžu hodnotit já. Jednalo se o první emoce, když jsem to uviděl a byl u toho," okomentoval Václav Skuhravý, který ihned situaci řešil s hlavním rozhodčím.

VIDEO: Podívejte se na vyrovnávací gól Petra Jelínka

„Bylo to docela nepřehledné. Sváča vystřelil z rohu a puk zůstal brankáři ležet před betonem. Zdálo se, že o něm vůbec nevěděl. Jen jsem do toho píchnul a kotouč už pod ním podjel do branky," popsal svůj pohled střelec branky Petr Jelínek.

Vyrovnávací brankou se zabývala i komise rozhodčích. A verdikt? Gól byl uznán správně. „David Honzík snažil co nejrychleji kotouč ve vlastním brankovišti zakrýt, zatímco protihráč se ve stejném okamžiku pokusil volný kotouč do branky dorazit. Z dostupných záběrů, především z těch, které jsou k dispozici videorozhodčím, je přitom zřejmé, že brankář ještě neměl kotouč pod kontrolou, lapačka nebyla zcela na ledě a brankářův zákrok nebyl dokončen. Branka byla rozhodčími uznána v souladu s pravidly, a to i přesto, že došlo ke kontaktu hole s lapačkou a že současný výklad pravidel jinak směřuje k co nejvyšší ochraně brankáře," stojí v odůvodnění komise.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Petr Jelínek, emoce, David Honzík, FC Slovan Liberec, HC Energie Karlovy Vary, Vladimír Svačina, Václav Skuhravý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sporný gól Tygrů: Vyrovnání Jelínka proti Varům vzbudilo emoce  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.