Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Atraktivní duel rozhodly nájezdy. Sparta zdolala Tygry 4:3

Na led pražské Sparty jeli v rámci 42. kola hokejové extraligy Bílí Tygři. A repríza loňského finále měla všechno, co má správný zápas mít – krásné góly, potyčky, skvělou atmosféru i strhující prodloužení. Vypjaté utkání dospělo až do nájezdů, ve kterých byla úspěšnější Sparta.

Sparta se dostala do dvougólového trháku, když první gól vstřelil Řepík, výrazná postava loňské tygří cesty za titulem. Liberec ale třemi góly v řadě dokázal otočit, dvěma asistencemi se blýskl Mario Bližnák. Celé utkání provázely potyčky a debaty s rozhodčím, oba týmy si po loňském finále mají stále co vyřizovat.

Na řadu tak přišlo prodloužení tři na tři a ve středním pásmu se nikdo moc nezdržoval. Parádní hokej vrcholil, obrovské šance byly na obou stranách. Jaké bylo prodloužení popisují dvě akce – čtrnáct vteřin před koncem jde na Willa sám Gernát, Tygři přesto ještě kontrují a Bližňák má vteřinu před koncem na hokejce gól.

A tak se jde na prodloužení, ve kterém se trefil pouze Petr Vrána, druhý bod si tak připsala domácí Sparta.

„Měli jsme to ve svých rukách, ale neudrželi to. Měli jsme šance rozhodnout v prodloužení, ale nakonec bohužel prohráli v nájezdech. Byl to velmi dobrý zápas z obou stran a dobrý test před playoff, vlastně už to bylo jako playoff,“ okomentoval utkání dvoubodový Mario Bližňák.

42. kolo extraligy

Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec 4:3 po nájezdech (1:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 5:50 Řepík (Hlinka), 24:51 Deveaux (Hlinka, Vrána), 58:00 Kumstát (Mikuš), rozhodující nájezd Vrána - 29:37 Svačina (Bližňák, Ordoš), 39:56 Vlach (Bližňák, Lakatoš), 49:02 Jelínek
Střely na branku: 31 – 39, Vyloučení 8 – 6

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Petr Vrána, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atraktivní duel rozhodly nájezdy. Sparta zdolala Tygry 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.