Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pardubice po obratu vyhrály na ledě vedoucího Liberce 6:3

Hokejisté Pardubic dokázali ve 43. kole extraligy zvítězit po obratu na ledě vedoucího Liberce 6:3 a posunuli se z poslední pozice o bod před Karlovy Vary. Dynamo se dočkalo plného zisku po měsíčním čekání. Hosté sice prohrávali po první třetině 1:3, ale díky čtyřem gólů ve třetí třetině se radovali z prvních bodů proti Bílým Tygrům v sezoně. Dvěma góly se na tom podílel obránce Marek Trončinský, čerstvá posila Pardubic z Mladé Boleslavi.

"Vyšlo to parádně, lepší premiéru jsem si snad ani nemohl přát. Nevypadalo to s námi vůbec dobře, prohrávali jsme o dvě branky a Liberec nás v první třetině přehrával. Od druhé třetiny už byl náš výkon velmi dobrý. Je to paráda a jsme nadmíru spokojení, že jsme dokázali porazit prvního a vezeme si odsud tři body," zářil spokojeností Trončinský.

Hned v úvodu hrály Pardubice přesilovou hru a nebezpečně pálil Schaus, Lašák byl ale připraven. Na druhé straně se v hostující brance vyznamenal Růžička proti Vantuchově dělovce. Poté se ocitl v šanci Redenbach, Lašák ale jeho střelu vytěsnil betonem.

Do vedení se tak dostali domácí Bílí Tygři, když Bartovičova střela přes obránce skončila až za překvapeným Růžičkou. Dynamo vyrovnalo v další přesilovce. První branku v dresu Pardubic si připsal Trončinský. Liberečtí si ale vzali vedení rychle zpět. Odražený puk napálil dělovkou pod horní tyč Jánošík. A za další dvě minuty přidal třetí branku domácích kapitán Radivojevič.

V úvodu druhé části mohl zvýšit Jelínek, Růžička ale proti jeho střele do poloodkryté branky předvedl parádní zákrok. Domácí to mohlo mrzet dvojnásob, protože ve 26. minutě snížil na rozdíl jediné branky bekhendovou střelou Tomášek.

Liberec mohl odpovědět v téměř minutové přesilovce pěti proti třem a zasypal Růžičku sprškou střel. Pardubický brankář ale svůj tým podržel a vyznamenal se zejména proti Bulířově šanci. V závěru druhého dějství hráli přesilovku také Východočeši, největší šanci měl ale domácí Vantuch, který se ocitnul sám před Růžičkou. Z bezprostřední blízkosti však nedokázal přehodit beton hostujícího brankáře.

Pardubicím výborně vyšel nástup do třetí třetiny a ve 42. minutě se dočkaly vyrovnání. Do brejku se dostal Ján Sýkora a perfektním bekhendovým blafákem nedal Lašákovi šanci. Hosty vyrovnávací branka nabudila a najednou jich byl plný led.

Za svou aktivitu pak byli odměněni vedoucím gólem a druhou přesilovku v zápase využil důrazný Rolinek. Blízko vyrovnání byl pět minut před koncem Ordoš, jeho střela ale zamířila pouze do levé tyče. Udeřili tak znovu hosté a hned po vhazování se přesně trefil Redenbach.

Domácí ještě zkusili zápas zdramatizovat a dvě minuty před koncem utkání odvolali Lašáka. Kontaktního gólu se však nedočkali, naopak trefou do opuštěné klece upravil Trončinský na konečných 6:3. Dynamo tak po devíti zápasech dosáhlo na tři body.

"Za svůj výkon jsme si dnes vyhrát nezasloužili. Pardubice jsme rozhodně nepodcenili, ale chyběla nám trochu pokora. Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale nemůžeme hrát na krásu. Navíc jsme udělali příliš individuálních chyb. Musíme se vrátit k tvrdé práci, která nás vynesla až na první místo," uvedl kapitán Liberce Branko Radivojevič.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Marek Trončinský, FK Mladá Boleslav, HC Energie Karlovy Vary, Branko Radivojevič, Ján Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubice po obratu vyhrály na ledě vedoucího Liberce 6:3  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.