Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Aukce unikátních zlatých dresů Bílých Tygrů několikanásobně překročila všechna očekávání

Tyto zlaté dresy chtěl každý! Fanoušci, sběratelé, funkcionáři i samotní hráči a jejich rodiny. O sadu 36 dresů ve zlatobílé kombinaci, ve kterých Bílí Tygři odehráli jen jedno jediné utkání – to poslední v mistrovském roce 2016 – se uskutečnila opravdová bitva. Byť aukce oficiálně skončila v úterý v 16:00, v rámci pravidel se přihazovalo ještě hodinu poté. Výsledná částka několikanásobně převýšila dosavadní klubové maximum podobných dražeb. Na podporu mládežnického hokeje v Liberci poputuje neuvěřitelných 634 435 korun.

Absolutně nejvýše se vyšplhala částka za dres se jmenovkou reprezentačního útočníka Petra Jelínka. Ten byl vydražen za úžasných 39 tisíc korun, což je rekordní suma v historii aukcí Tygřích dresů. Dosavadní maximum držel Radim Šimek, jehož mistrovský dres se v létě 2016 vydražil za 25 tisíc korun. Druhým v pořadí byl trikot obránce Lukáše Dernera, kde nejvyšší příhoz znamenal částku 34 202 korun. O pomyslné třetí místo svedly boj trikoty Martina Bakoše a Jakuba Valského, kde se sumy také šplhaly přes 30 tisíc korun. Výše nakonec dosáhl dres čerstvého navrátilce z KHL (31 500 korun).    

Raritou aukce zlatých dresů je ovšem fakt, že zájem byl o každý z nich, včetně trikotů bez jmenovky. Nejlevněji byly nakonec vydraženy trikoty benjamínků Jakuba Husy a Matouše Bělohorského. I tady se ovšem částka zastavila na 7 850 Kč. Cena dresů bez jména se paradoxně vyšplhala až ke 14 000 korunám.

Aukce rovněž ukázala, jak pyšní jsou Liberečané na „své“ Bílé Tygry. Drtivá většina úspěšných dražitelů je totiž z Libereckého kraje. Výjimkou jsou dresy Petra Jelínka, Michala Birnera, Romana Willa a Matouše Bělohorského, které poputují do Prahy a Litoměřic. Pouze jeden dres zamíří do ciziny, trikot Jana Ordoše získal dražitel z Německa.

Tisková zpráva | Foto Jiří Princ

Štítky Bílí Tygři Liberec, dražba, Petr Jelínek, Radim Šimek, Lukáš Derner, Kontinentální hokejová liga, Martin Bakoš, HC Stadion Litoměřice, Michal Birner, Roman Will

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aukce unikátních zlatých dresů Bílých Tygrů několikanásobně překročila všechna očekávání  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.