Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberečtí nestačili na Chomutov a prohráli potřetí v řadě

Hokejisté Chomutova zvítězili ve 44. kole extraligy na ledě mistrovského Liberce 5:4. Piráti naplno bodovali po dvou porážkách za sebou a nadále se tak tlačí na pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off. Naopak Bílí Tygři se v posledních vystoupeních trápí; padli potřetí za sebou a jejich náskok před druhým Třincem se ztenčil na šest bodů. Chomutovští uspěli ve vzájemných kláních pod Ještědem po předchozích sedmi porážkách za sebou.

"Prohráli jsme potřetí v řadě, není to příjemné. Prvnímu týmu v tabulce by se to nemělo stávat. Chomutov byl dnes produktivnější, my jsme se hodně tlačili do útoku, ale nechali jsme okénka v obraně a soupeř je dokázal využít," prohlásil liberecký obránce Filip Pyrochta.

Aktivnější byli v úvodu utkání domácí a hned vyslali na Laca několik nebezpečných střel. Hostující brankář byl ale připraven. Na druhé straně ostře pálil Rutta, také Will byl na místě. V polovině první třetiny hráli Piráti přesilovou hru a tu dokázali proměnit ve vedoucí gól - Will vyrazil Ruttovu střelu pouze k volnému Vondrkovi, pro kterého už nebyl problém poslat kotouč do opuštěné branky.

Bílí Tygři mohli odpovědět hned vzápětí, proti Šimkově šanci ale předvedl výborný zákrok Laco. V 16. minutě už byl však krátký na Dernerovo nahození od modré čáry a Liberec vyrovnal.

Chomutov si vedení vzal zpět v 25. minutě, když dokázal Mrázkovou zásluhou využít už druhou početní výhodu v zápase. Vyrovnání měl na hokejce v liberecké přesilovce Valský, Laco ale svůj tým podržel. Z následného protiútoku se ve vlastním oslabení prosadil Růžička a poslal hosty do dvougólového trháku.

"Většinu zápasu jsme měli převahu, dostali jsme však lekci z produktivity. Chomutovu vyšly brejky, proměnil dvě přesilovky a to bylo dnes klíčové. My jsme nedokázali proměnit naše jasné šance a soupeř nám vždy odskočil. Musíme se vrátit k poctivé práci, která nás zdobila. Jedenáct inkasovaných branek z posledních dvou utkání je příliš," řekl domácí útočník Petr Jelínek.

Liberečtí se poté probrali a zvýšili obrátky, v šancích ale neuspěli Šimek, Vantuch ani Lakatoš. Domácí se ale snížení přece jen dočkali, když Pyrochta zpoza branky ideálně našel mezi kruhy volného Jelínka a ten dostal Bílé Tygry na dostřel.

Liberec pokračoval ve svém náporu také na začátku třetího dějství a vypracoval si místy až drtivý tlak. Laco v brance hostů ale s vypětím všech sil odolával. Udeřil tak znovu Chomutov, když Willovi prošla za záda Račukova nepříliš tvrdá rána. Na druhé straně byl v gólové šanci Jánošík, jenže Laco byl u tyče včas.

Osm minut před koncem si do ideální pozice nabruslil kapitán Radivojevič a přesnou ranou pod horní tyč vrátil Tygry do hry. Chomutov však přispěchal s rychlou odpovědí. Do brejku se dostal Huml a střelou k tyči nedal Willovi žádnou šanci. Liberec to ještě v závěru zkusil bez brankáře a půl minuty před koncem vykřesal naději Valský. Chomutov už však vedení nepustil a výhru ubránil.

"Byli jsme si vědomi síly Liberce, takže se třemi body panuje samozřejmě velká spokojenost. Hráli jsme obětavě, výborně nám zachytal brankář. Dnešní utkání rozhodla produktivita. Liberec měl dost šancí, nedokázal je ale proměnit. Naopak my jsme vytěžili z minima maximum. Podařilo se nám také využít dvě přesilovky a navíc přidat branku i ve vlastním oslabení, což byly další klíčové okamžiky zápasu," uvedl chomutovský útočník Ivan Huml.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, Ještěd, Filip Pyrochta, Ivan Huml, Petr Jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí nestačili na Chomutov a prohráli potřetí v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.