Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Úspěch libereckých studentů: Z univerziády přivezli stříbro a bronz

Před pár dny skončila v kazašském Almaty už 28. zimní světová univerziáda. A v konkurenci více než dvou tisíc sportovců z téměř šesti desítek zemí se neztratili ani zástupci liberecké univerzity, kteří získali hned dva cenné kovy ve skocích na lyžích a v lyžařské štafetě.

„Stříbro získala skokanka na lyžích Karolína Indráčková a bronz ze štafety v běhu na lyžích 4 x 7,5 kilometru přivezli Jakub Antoš, Jakub Pšenička a Jakub Gräf,“ shrnul medailová umístění našich sportovců Jindřich Martinec z katedry tělesné výchovy FP TUL.

Bronzovou štafetu doplnil Miroslav Rypl, student pražské Vysoké školy ekonomie a managementu a závodník Dukly Liberec. Karolína Indráčková skákala ve dvojici s Martou Křepelkovou z ČVUT.

Česká výprava měla sedmdesát členů, kromě skoků na lyžích a běžeckého lyžování se soutěžilo ve sjezdovém lyžování, v ledním hokeji, curlingu, krasobruslení, snowboardingu, biatlonu a freestylu.

Nyní následuje letní univerziáda za dva roky v čínském Taipei.

Autoři | Foto archiv TUL

Štítky Almaty, Karolína Indráčková, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci, Vysoká škola ekonomie a managementu, Dukla Liberec, Jakub Gräf, České vysoké učení technické v Praze, Miroslav Rypl, Marta Křepelková, bronzová medai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch libereckých studentů: Z univerziády přivezli stříbro a bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.