Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jubilejní 50. ČEZ Jizerské 50 se zúčastní 29 běžců s postižením zraku

Ve dnech 17. - 19. února se na lyžařském stadionu v Bedřichově uskuteční jubilejní 50. ročník Jizerské 50, kterého se s tradiční podporou Nadace Leontinka zúčastní i nevidomí sportovci. Letos se na start připraví rekordní počet 29 amatérských běžkařů s postižením zraku.

Ani hendikepovaní sportovci si nechtějí nechat ujít jedinečnou atmosféru legendárního běžeckého klání a se svými průvodci se objeví na startu všech distancí. V pátek v rámci Mini Jizerské obléknou žluté vestičky Nadace Leontinka desetiletý Kuba a dvanáctiletý Damián. 30 km volnou technikou se pokusí zajet co nejlépe nevidomý Marek Moflar. Do sobotního závodu ČT Jizerská 10 nastoupí celkem 12 zrakově postižených běžkařů ve věku 12 až 26 let. Závod na 25 km klasicky pojedou již zkušení účastníci Jizerské 50 Eva Lesová, Karel Novotný a Ivo Budil. V nedělní jubilejní Jizerské 50 bude Nadaci Leontinka reprezentovat hned pět běžců s postižením zraku, nevidomí Ondřej Zmeškal,  Marek Šimíček a Ivo Budil a těžce zrakově postižení Václav Svoboda a Jan Bošek.

Ani na trati sobotní Firemní štafety nebudou chybět tradiční žluté vestičky Nadace Leontinka.   Štafeta pojede ve složení dva vidící – Radka Králová a Maxim Čambor - a dva zrakově postižení -  Václav Svoboda a Jan Bošek.

Na letošní Jizerskou jsme se všichni moc těšili. Sněhové podmínky jsou letos skvělé, a díky posunutí termínu závodu stihla většina z našich běžců i něco natrénovat,“ říká Radka Králová, koordinátorka sportovních projektů Nadace Leontinka. „Letos podpoříme účast zrakově postižených na Jizerské již podesáté a jsme velmi rádi, že se nám stále daří udržet přízeň pořadatelů, rozhodčích a všech zdravých účastníků závodu,“ dodává Barbara Hucková, výkonná ředitelka Nadace Leontinka.

Kdo chce sportovce se zrakovým hendikepem podpořit, může v Bedřichově navštívit růžový stan Nadace Leontinka, kde si lze zakoupit speciální polštářek, který zahřeje – ruce i srdce.  

Autoři

Štítky Jizerská padesátka, ČEZ, Bedřichov, Václav Svoboda, Česká televize, Karel Novotný, Ondřej Zmeškal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní 50. ČEZ Jizerské 50 se zúčastní 29 běžců s postižením zraku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.