Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karatisté Shotokanu se vrátili z Mistrovství Evropy. Podrábský přivezl sedmé místo

V bulharské Sofii se od 16. do 19. února konalo 44. Mistrovství Evropy mládeže karate WKF 2017. A vidět byli i karatisté libereckého oddílu SK Karate – Shotokan Liberec a SCM Liberec. Nominačními kritérii státní reprezentace se na šampionát probojoval Ondřej Košťál, ze Sportovního centra Liberec se nominovalo dalších pět borců, největší úspěch si připsal Petr Podrábský, který vybojoval sedmé místo.

Podrábský (SKR SU Ústí nad Labem/SCM Liberec) nastoupil v kategorii dorostenců do 57kg. V prvním zápase těsně porazil Francouze Quentina Dartoise. V druhém kole si výborně poradil s polským závodníkem Krysztofem Szewczykem, když před časovým limitem zvítězil 8:0. Bohužel ve třetím kole podlehl pozdějšímu mistru Evropy Artemovi Seredovi z Ukrajiny v poměru 0:1. V repasáži prohrál s bulharským závodníkem Martinem Zlatevem v poměru 0:4 a obsadil tak konečné 7. Místo. I Bulhar Zlatev si na Mistrovství Evropy sáhl na medaili (3. místo), takže Petr prohrál skutečně až s těmi nejlepšími.

Jeho týmovému a SCMkovému kolegovi Danielu Drábkovi se podařilo v prvním kole porazit Maďara Fehera v poměru 2:0, nicméně na Gruzínce Chiradze ve druhém kole nestačil. Martin Drábek v kategorii do 52 kg prohrál s Mariem Svinarskim z Makedonie v poměru 0:1. Martinův soupeř se do finále nedostal, a tak ani mladší z bratrů Drábků do repasáží o 3. místo nezasáhl.

Filip Černík ve své kategorii dorostenců do 70kg v prvním kole podlehl talentovanému Španělovi Rodriguezovi v poměru 1:3, a prohrou Španěla v následujících zápasech pro něj soutěž skončila.

Svou evropskou premiéru si zasloužil i Ondřej Košťál, který v libereckém SK Karate – Shotokan cvičí 10 let. Ač v prvním kole podlehl závodníkovi Thomasovi Kyleovi ze Skotska, svému domovskému oddílu rozhodně ostudu neudělal. Působení liberecké stopy na šampionátu zakončoval Petr Urbanec (KK Lichnice/ SCM Liberec). Hned v prvním kole na něj v losu vyšel šampion a jeden ze tří výborných francouzských reprezentantů, bratrů Da Costových, kterému podlehl 0:3. Těšit ho mohl Da Costův rychlý postup soutěží do finále, a tudíž příslib bojů o třetí místo. V něm bohužel nedokázal porazit dánského závodníka Lardyho Tyrona Darnella a obsadil tak 9. místo.

V nejbližší době liberecké čeká náročná předzávodní příprava a dále výjezd na prestižní Premiere Legue do Dubaje, další turnaje doba i v zahraničí a v neposlední řadě oddílové i reprezentační semináře, soustředění, sparingcampy, apod. Svou účastí na těchto akcích, prací a výkony budou i další závodníci SCM Liberec a úspěšného klubu SK Karate – Shotokan Liberec usilovat o nominaci na vrcholné šampionáty, například na Mistrovství Evropy seniorů v tureckém Samsunu letos v květnu nebo říjnové Mistrovství světa mládeže, které se bude konat na Tenerife.

Autoři | Foto archiv Shotokan

Štítky Liberec, karate, Evropa, Ukrajina, mistrovství Evropy, Ústí nad Labem, Thomas Kyle, Severní Makedonie, Skotsko, Dubaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté Shotokanu se vrátili z Mistrovství Evropy. Podrábský přivezl sedmé místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.