Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařské areály v Libereckém kraji byly o víkendu plné

Lyžařské areály v Libereckém kraji byly o víkendu plné. Sněhové podmínky jsou ve střediscích většinou stále dobré a návštěvníkům vrcholků hor přálo i počasí. Hlavní sezona Jizerských horách i západní části Krkonoš pomalu končí, lyžovat se bude asi do konce března, vyplývá z vyjádření provozovatelů.

V provozu je stále celý areál Ještěd v Liberci. "Víkend byl tak půl na půl, řádově 1500 lidí. Podmínky jsou výborné, teplota na nule, slunce a sníh dopoledne tvrdý," řekl ředitel střediska Jan Svatoš.

Na Ještědu se zatím jezdí za ceny hlavní sezony. "Uvidíme, jaká bude návštěvnost přes týden, podle toho pak případně upravíme ceny," dodal.

Provozovatelé se shodují v tom, že lidí už jezdí méně než v lednu a únoru, přesto jsou zatím spokojeni. "O víkendu byla slušná návštěvnost, teď končí jarní prázdniny, pak se rozhodne, jak to bude dál," řekl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. Společnost provozuje v Jizerských horách areály na Tanvaldském Špičáku, Severáku a v Bedřichově. V provozu byly o víkendu všechny vleky. "Pokud by jezdilo méně lidí, provoz omezíme, podmínky jsou nicméně dobré, určitě se bude jezdit do konce března," uvedl Bažant.

Dostatek sněhu mají také v Rokytnici nad Jizerou, kde už platí ceník vedlejší sezony. "Podmínky jsou dobré a lyžařů zatím jezdí taky dost. Zatímco v lednu a únoru u nás byla víc zahraniční klientela, teď převažují na sjezdovkách Češi," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Michal Kopecký.

V plném provozu zůstává také většina dalších velkých areálu v krkonošských areálech v Libereckém kraji. Problémy začínají být hlavně na sjezdovkách, jež jsou závislé na přírodním sněhu.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, lyžařské středisko, Krkonoše, Ještěd, Jan Svatoš, jarní prázdniny, Liberec, Spartak Rokytnice, a.s., Michal Kopecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Libereckém kraji byly o víkendu plné  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.