Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Libereckém kraji končí lyžařská sezona, po víkendu si zalyžujete pouze na jediném místě

V Libereckém kraji o víkendu skonči lyžařská sezona v Jizerských horách. Nadále bude poté možné v kraji lyžovat už jen v krkonošském Harrachově.

V Jizerských horách jsou nyní mimo provoz všechny skiareály, na víkend se naposledy v sezoně rozjedou vleky v areálu Černá Říčka v Desné. "Na poslední lyžování máme sněhu dostatek," uvedl za skiareál Martin Lauer. Tradičně na závěr sezony chystá středisko zábavnou akci, chybět nebudou sobotní večerní jízdy s loučemi ani ohňostroj.

V neděli bude dětská olympiáda s netradičními disciplínami jako hod ledovým diskem nebo skok přes trhlinu. V sobotu a v neděli bude v Jizerských horách možná v provozu ještě lanovka v Kořenově-Rejdicích. "Sněhu máme dost, ale zájem už není moc velký. Čekáme na potvrzení od jedné skupiny, co se chce tady ubytovat. Pokud přijedou, tak bychom to spustili," uvedl za skiareál Martin Martínek.

V západní části Krkonoš jsou v provozu poslední dvě střediska, otevřeno mají denně. Zatímco Harrachov plánuje lyžařskou sezonu až do Velikonoc, sousední Rokytnice nad Jizerou sezonu zakončí tento víkend. Lyžaře největší středisko kraje láká na denní skipas za 100 korun a druhý ročník takzvaného snowendu - hledání pokladů pod sněhovou pokrývkou. Tubusy s cenami budou v neděli 2. dubna ukryté ve sněhu v hloubce od 30 do 50 centimetrů na ploše až 200krát 100 metrů. Velikost plochy bude záviset na počtu soutěžících. Hlavní cenou je zapůjčení nového vozu na rok, celkem bude v soutěži 200 cen.

K závěru se blíží i sezona pro příznivce běžek. Poslední úprava stop v Jizerských horách se zřejmě odehraje tento víkend, neboť s jarním počasím přibývají problematická místa. Jsou hlavně na úsecích z Bedřichova přes Novou louku na Kristiánov a mezi Krásnou Máří, Točnou a Hřebínkem. Ve vyšších polohách hor jsou podmínky stále dobré.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, Harrachov, olympijské hry, Martin Lauer, Velikonoce, Desná, Černá Říčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji končí lyžařská sezona, po víkendu si zalyžujete pouze na jediném místě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.