Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Medailové žně pro karatistický Shotokan. Z Ústí přivezl dvaačtyřicet medailí

Náročný víkend, kdy se v sobotu konal Regionálního pohár a v neděli 1. kolo Ligy družstev, se karatistům libereckého Shotokanu vyplatil. Tým ze sobotního turnaje přivezl neuvěřitelných 42 medailí, v neděli nasbíral cenné body do tříkolové ligy a ještě k tomu si děti užily přespávání v tělocvičně, které jim umožnil pořadatel. Aby akcí o víkendu nebylo málo, naplánovala trenérka Petra Piskačová po sobotních závodech menších závodníků trénink starším kolegům ze Sportovního Centra Mládeže.

V dopolední soutěži kata zahájili ti nejmenší, a hned velmi úspěšně. V kategorii kata mladších žáků 6 až 9 let se umístil na 1. místě Filip Horňák a jeho oddílový kolega Ríša Devátý bral stříbro. V dívčí kategorii stejného věku bylo na stupíncích ještě více modrých libereckých souprav: 1. místo Taisia Biriucová, 2. místo Anna Kazdová a bronz vybojovala Nela Rajtrová.

Zlato čekalo na Evu Pelikánovou v kata mladších žákyň do 11 let, Annu Harciníkovou ve starších žákyních a Tomáše Vacka ve starších žácích. O další medaile v kata se ve stejných kategoriích podělili Klára Muzikářová (2. místo starší žákyně), Daniel Nevrkla (2. místo starší žáci).

V kata dorostenek se prosadila liberecká Vendula Štěpánová a na stupínek nejvyšší vystoupili i Jaroslav Vlček v kata mužů, Ctibor Jízdný v kata Masters a Petra Kolářská v Masters kategorii žen. Katařskou medailovou sbírku doplnila ještě Petra Kolářská bronzem v ženách a druhé 3. místo vybojovala Hana Pelikánová.

Dopolední klání v disciplíně kata završila soutěž týmů. Trochu medailová senzace bylo zlato nově sestaveného juniorského kata týmu ve složení Harries, Štěpánová, Pelikánová. Stříbro brali starší žáci Nevrkla, Vacek a výpomoc z Ústí nad Labem. Bronz vybojoval usazený tým starších žákyň - Francová, Harciníková, Muzikářová. Své štěstí zkusili i malá tria, kde se v konkurenci i o 5 let starších kolegyň medailově prosadily Biriucová, Majbová a Rajtrová a obsadili společně se starším týmem žákyň 3. místo.

„Ač někteří závodníci Shotokanu jeli na krajský pohár jako favorité, obhájit své tituly z minulých let, někteří liberečtí závodníci si zde odbyli i svou turnajovou premiéru. Ani nováčci se neztratili a prošli závodním křestem s radostí a chutí dále se zlepšovat,“ uvedla Petra Piskačová.

Po odpolední soutěži kumite bylo na stupínkách vítězů neméně modro. Přeborníky ve svých kategoriích se stali: Filip Horňák (mladší žáci 6-9 let do 27kg), Taisia Biriucová (mladší žákyně 6-9 let do 30kg), Richard Devátý (mladší žáci 6-9 let do 32kg), Nela Rajtrová (mladší žákyně 6-9 let nad 30kg), Kateřina Jirsová (mladší žákyně 10-11 let nad 42kg), Tomáš Vacek (starší žáci do 45kg), Klára Muzikářová (starší žákyně do 50kg), Anna Harries (dorostenky nad 54kg) a Matyáš Malý (dorostenci do 63kg).

Stříbro vybojovali: Filip Havránek (mladší žáci 6-9 let do 27kg), Tadeáš Jirsa (mladší žáci 10-11 let do 30kg), Vanesa Majbová (mladší žákyně 6-9 let do 42kg), Lucie Demčáková (starší žákyně do 50kg), Matyáš Bakrlík (starší žáci do 60kg) a Vendula Štěpánová (dorostenky do 54kg).

3. místo obsadili: Šimon Harvilko (mladší žáci 6-9 let do 27kg), Jakub Jízdný (mladší žáci 10-11 let do 30kg), Klára Francová a Tereza Myslivcová (obě starší žákyně do 42kg). A bronz uhájila i Radka Vlčková (starší žákyně nad 50kg), Alex Fiala (starší žáci do 60kg) a Max Fiala (dorostenci do 57kg).

Na své si v sobotu přišlo i Sportovní Centrum Mládeže. Tréninky obyčejně probíhají v Liberci a někteří závodníci na ně dojíždějí i dvakrát týdně ze vzdálenosti cca 100km. O co se závodníkům v sobotu ulehčilo v cestování, o to se mohlo přitvrdit v tréninku, a tak SCM Liberec navázalo na svou poctivou práci intenzivním dvouhodinovým tréninkem.

V nedělní soutěži týmů naši navázali na sobotní úspěchy a v kata i kumite sbírali cenné body do ligy družstev. „Velkou radost nám udělali malí žáci a žákyně, kteří se sloučené kategorie 6 až 11 let nezalekli a v konkurenci starších a zkušenějších závodníků se jim svou prací a houževnatostí dařilo velmi dobře se prosazovat,“ zhodnotil Pavel Horňák.

Tým SK Karate – Shotokan tedy v neděli z Ústí odjel z Ústí nad Labem ověnčen cennými kovy, obohacen o cenné zkušenosti a společné zážitky a připraven na další turnaje. Ty budou tentokrát vyšší úrovně, jako například GP Slovakia v Bratislavě, nebo prestižní Premier League v Dubaii pro seniory.

Autoři | Foto Jan Kazda

Štítky trénink, soutěž, bronzová medaile, Ústí nad Labem, Liberec, Premier League, Jaroslav Vlček, Pavel Horňák, Bratislava, Dubaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medailové žně pro karatistický Shotokan. Z Ústí přivezl dvaačtyřicet medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.