Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam na lyže? Ze skiareálů v Libereckém kraji bude v provozu už jen Harrachov

V Libereckém kraji je skoro u konce lyžařská sezóna, v dalších dnech bude v provozu už jen Harrachov v Krkonoších. Místy je stále až 80 centimetrů sněhu.

I Harrachov ale částečně omezí provoz, v dalších dnech bude možné lyžovat už jen na bezmála dvoukilometrové sjezdovce u skokanských můstků. "Rýžoviště dnes skončilo, v každodenním provozu tak nadále bude na harrachovské straně sjezdovka Červená II, lanovka a malý vlek," uvedl zástupce ředitele areálu v Harrachově Vlastislav Fejkl. Vydržet by podle něj chtěli do Velikonoc. O víkendu byl zájem mezi lyžaři poměrně slušný. "V sobotu jsme měli asi 600 až 700 lyžařů, dnes to bude o něco méně. Ráno byla bouřka," dodal.

Dnes skončila sezona v nedaleké Rokytnici nad Jizerou, největším areálu kraje. "Sníh vydržel akorát. Na lanovce Horní Domky nám odtál výstup, takže ta byla dnes už jen pro pěší. Lyžaře jsme vozili lanovkou na Lysou horu," uvedl ředitel skiareálu Michal Kopecký. V sobotu bylo v Rokytnici zhruba 700 lyžařů, dnes asi 200.

Naposledy se o tomto víkendu lyžovalo také v Jizerských horách, jako poslední byl v provozu areál Černá Říčka v Desné. "Bylo to výborné. V sobotu nám přálo i počasí, bylo slunečno, teplo a někteří jezdili v tričku a šortkách," uvedl za areál Martin Lauer. Na loučení se sezonou přišlo do Desné v sobotu asi 200 lidí, dnes lyžovalo už jen několik desítek nadšenců.

K závěru se chýlí i sezona pro příznivce běžek. Tento víkend se naposledy upravovaly stopy na magistrále v Jizerských horách, neboť s jarním počasím přibývají problematická místa. Jsou hlavně na úsecích z Bedřichova přes Novou louku na Kristiánov a mezi Krásnou Máří, Točnou a Hřebínkem.

Autoři

Štítky Harrachov, Liberecký kraj, lanová dráha, Krkonoše, lyžař, Velikonoce, Rokytnice nad Jizerou, Michal Kopecký, Martin Lauer, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na lyže? Ze skiareálů v Libereckém kraji bude v provozu už jen Harrachov  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.