Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Petra má dvě stříbra ze Světových her. Na oslavu jsme si dali zmrzlinový pohár, říká

Velký úspěch zaznamenala klientka Denních a pobytových sociálních služeb Česká Lípa Petra Sádlová. Na Zimních světových hrách Speciálních olympiád v rakouském Linci totiž jako jediný zástupce Libereckého kraje ve své kategorii vybojovala dvě stříbrné medaile ve sprintech na lyžích.

Do Rakouska se v polovině března sjelo na tři tisíce sportovců s mentálním postižením. Čtyřiadvacetiletá Petra vybojovala své medaile na tratích dlouhých 50 a 100 metrů.

„Petra chytla umírněnou startovní horečku, takže se sunula v bohorovném klidu tratí a její stříbrné místo ovlivnil klíčový moment: soupeřka, která moc spěchala a upadla. A další zvolila chybnou taktiku,“ popsala výkon Petry Sádlové na jedné z tratí Hana Válková, prezidentka Českého hnutí speciálních olympiád.

Samotnou Petru takový úspěch překvapil. Reagovala však velmi skromně. „Měla jsem velkou radost. I moje rodina doma. Na oslavu jsme si dali zmrzlinový pohár,“ řekla Petra Sádlová na setkání s krajským náměstkem Pavlem Svobodou, který její výkony ocenil.

„Jak jsem slyšel, do druhé své medaile dala všechny své síly a přesto, že spadla, zvedla se, zabojovala a dojela si pro druhé místo. To je obdivuhodné,“ poznamenal Pavel Svoboda.

„Petra začala běhat na lyžích teprve před čtyřmi roky. Považuji za velký úspěch, že se za tak krátkou dobu natolik vypracovala, že sklízí úspěchy na světových závodech,“ dodal.

Vedle sportu a fotografování má mladá sportovkyně ráda muziku. Její oblíbenou kapelou je Lucie. Běhu na lyžích se chce věnovat i nadále.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky olympijské hry, Rakousko, stříbrná medaile, Linec, Liberecký kraj, Česká Lípa, Pavel Svoboda, slavnost, zmrzlinový pohár, Lucie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra má dvě stříbra ze Světových her. Na oslavu jsme si dali zmrzlinový pohár, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.