Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Služební psi se utkali o Velkou cenu Městské policie Liberec. Vyhrál Noris z Hückelovy vily

Už dvanáctý ročník celostátní kynologické soutěže Velká cena Městské policie Liberec proběhl o víkendu. Do pavlovického areálu se sjelo patnáct psů s psovody. Plnění úkolů obranných prací a poslušnosti přihlížela téměř stovka diváků.

V poslušnosti psi překonávali různé překážky a v druhé půli prováděli zadržení pachatele přes vodu, zadržení pachatele ujíždějícího na jízdním kole nebo odhalení pachatele skrývajícího se v autobuse a další.

„Lidé mohou vidět, k čemu všemu jsou služební psi vycvičeni a jaké situace jsou schopni zvládnout díky sehranosti se svým psovodem. Nejtěžší práci však měli figuranti, kteří zde byli v roli ukrytých, utíkajících nebo útočících pachatelů,“ popsala mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Psi měli po absolvování poslušnosti za úkol projevit svou nebojácnost a odvahu při průzkumu autobusu, odhalení ukrytého pachatele a následném zpacifikování druhého útočícího pachatele, při překonání řeky, zadržení útočícího ozbrojeného pachatele, likvidaci výtržníka, či při zadržení pachatele, který se snažil ujet z místa činu na jízdním kole.

Diváci mohli sledovat výkony služebních psů z městských policií, Celní správy ČR, Vězeňské služby ČR, Policie ČR, ale i z civilních kynologických klubů. Celkovým vítězem soutěže se stal služební pes Noris z Hückelovy vily se svým psovodem Pavlem Roučkem z VS ČR – Věznice Jiřice.

Výsledky

1. místo Noris z Hückelovy vily a Pavel Rouček, VS ČR – Věznice Jiřice
2. místo Yner z Kraje Karla IV. a Michal Firman, VS ČR – Věznice Stráž p. Ralskem
3. místo Cezar Redvixen a Petr Šípek, VS ČR – Věznice Stráž p. Ralskem

Soutěž družstev

1. místo Yner z Kraje Karla IV. a Michal Firman, VS ČR – Věznice Stráž p. Ralskem a Bolt z Jimmyho lesa a Filip Gavor, SKS TART Liberec

Nejlepší kontrolní výkon

Bony a Romana Svobodová, PČR SZKČ Liberec.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Liberec, pes, obecní policie, vila, Vězeňská služba České republiky, Karel IV. Lucemburský, Ralsko, Policie České republiky, Jiřice, Celní správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Služební psi se utkali o Velkou cenu Městské policie Liberec. Vyhrál Noris z Hückelovy vily  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.