Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Ypsilonce zatím po prvním dni dominuje Kořínek

Výborným výkonem 67 úderů zahájil dnes boje v prvním dni turnaje EXTEC Trophy ze série CzechOne Tour 2017 Aleš Kořínek. O ránu zpět se seřadili na děleném druhém místě Ondřej Lieser a Filip Mrůzek, kteří tak navázali na své úspěchy ze Zbraslavi a s nimi Maxmilian Walz.

Sympatický Moravák Kořínek svou dnešní hru okomentoval stručně: „Byly tam dvě bogey na tříparech, jinak se mi celkem dařilo. Důležité bylo, že jsem ve druhé devítce proměnil tři šesti až osmimetrové putty, to mě uklidnilo. Zítra zkusím odrazit očekávaný útok ze druhého místa, potvrdit svou účast na ypsilonské Pro Golf Tour a tam pak zahrát co nejlíp.“ Rozhodujícím momentem byla série čtyř birdie ve druhé devítce a záchrana paru na osmnácté jamce.

Turnaj se hraje na tradičně skvěle připraveném hřišti Ypsilonka u Liberce a je provázen chladným a deštivým počasím. Naštěstí však jsou podmínky regulérní, na rozdíl od turnaje ProGolfTour na hřišti Haugschlag u česko-rakouských hranic, kde se včera kvůli sněhu vůbec nehrálo. To však umožnilo Standovi Matušovi přesunout se na sever Čech v poklidu už v pátek odpoledne. Reálně mu totiž hrozilo, že bude cestovat v noci, po odehraných 36 jamkách během jednoho dne.

Turnaj EXTEC Trophy je součástí CzechOne Tour 2017, hraje se o finanční dotaci ve výši 400 tisíc korun a je zároveň kvalifikací o 15 míst na turnaj evropské série ProGolfTour, který se hraje mezi 2. a 4. květnem také na liberecké Ypsilonce a kde finanční dotace dosahuje 30 tisíc eur. Oba liberecké turnaje pokrývají záznamem tři sportovní TV stanice.

Tisková zpráva | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Aleš Kořínek, Studio Ypsilon, Ondřej Lieser, Zbraslav, Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ypsilonce zatím po prvním dni dominuje Kořínek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.