Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Němec Walz vystoupal na Ypsilonce až na vrchol

Němec Maximilian Walz dokázal na Ypsilonce zopakovat skvělých 68 ran a po zásluze vystoupal na nejvyšší stupínek turnaje EXTEC Trophy by CzechOne. Do poslední rány se s ním rval v posledním flajtu jdoucí Ondřej Lieser, ale neproměněný třímetrový putt na osmnácté jamce mu vzal šanci na rozstřel v play-off.

Walz zahájil poněkud nešťastně, po 3 jamkách zapisoval +2, ale pak už nechyboval a naopak zapsal 9 birdie a tento konzistentní výkon mu po právu přinesl celkové prvenství. Předvedeným výkonem by se určitě prosadil i v nadcházejícím turnaji Pro Golf Tour, kam se kvalifikoval. Ke své hře poznamenal: „Dneska jsem začal tragicky, když jsem hned na začátku ztrácel dvě rány, měl jsem co dělat, abych se sebral. Naštěstí se mi podařil super putt na páté jamce, pak jsem zaskóroval z obtížné pozice na osmičce a proměnil jsem i devítku. Vyšel mi jeden chip-in a jeden pitch-in, takže jsem se dostal do pohody. Pomohlo mi, že jsem se soustředil na kladné věci a vytěsnil z mysli ty záporné. Podmínky tady na Ypsilonce byly skvělé, hřiště bylo v super kondici, už se těším na další turnaj tady“.

Po včerejšku vedoucí Lieser o vedení přišel, takže mu dle očekávání moc do řeči nebylo. Dodal akorát: „Dneska jsem si to prohrál na první devítce. Teda spíš propatoval. Bojoval jsem s driverem, i když mi taky vyšly dva chip-iny. Poslední tři jamky jsem se jen zachraňoval. Putt na osmnáctce byl už jen vyvrcholením, prostě jsme to špatně přečetli.“

Lídr po včerejšku Aleš Kořínek nakonec dělil třetí místo s Britem Dobsonem.

Turnaj se hrál na tradičně skvěle připraveném hřišti Ypsilonka u Liberce a první den byl provázen chladným a deštivým počasím. Dnes se však počasí zlepšilo, takže podmínky byly na konec dubna více než slušné. Druhý den byl ve znamení nástupu především zahraničních hráčů, kteří se na ypsilonské hřiště stále lépe adaptovali.

Dobrým výkonem se tentokrát uvedl i Roman Šebrle, který se svým novým caddiem Martinem Mňahončákem zaznamenal 73 (+1) i přes trojpat ze čtyř metrů na šestnáctce a nepovedenou příhru druhou ranou do greenu na osmnácté, pětiparové jamce, kde nakonec zapsal 6. I tak je jeho dělené 22. místo slušným výsledkem.

Turnaj EXTEC Trophy je součástí CzechOne Tour 2017, hrál se o finanční dotaci ve výši 400 tisíc korun a byl zároveň kvalifikací o 15 míst na turnaj evropské série ProGolfTour, který se hraje mezi 2. a 4. květnem také na liberecké Ypsilonce a kde finanční dotace dosahuje 30.000 eur (810.000 Kč). Oba liberecké turnaje pokrývají záznamem tři sportovní TV stanice.

Konečné pořadí EXTEC Trophy by CzechOne:

1.  Walz Maximilian (D) 136
2. Lieser Ondřej 137
T3 Kořínek & Dobson 138

Tisková zpráva | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Studio Ypsilon, Ondřej Lieser, Aleš Kořínek, Roman Šebrle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Němec Walz vystoupal na Ypsilonce až na vrchol  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.