Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blíží se Memoriál Ludvíka Daňka. Do Turnova se sjede atletická elita

Už osmnáctý ročník atletických závodů Memoriál Ludvíka Daňka proběhne v úterý 23. května na městském stadionu v Turnově. Hlavní disciplínou je tradičně hod diskem, když dorazí i dvojnásobný stříbrný medailista Piotr Malachowski. V jednání jsou i starty nejlepších českých sprinterů Masláka a Hejnové a představit by se měl i mistr světa na stovce z roku 2003 Kim Collins.

V okolí kvalitnější atletické závody nenajdete. Do Turnova se už poosmnácté sjedou výborní atleti z celého světa. Mítink se koná na počest legendárního diskaře Ludvíka Daňka, který v Turnově 2. srpna 1964 vytvořil světový rekord výkonem 64,55 metru.

Hlavní memoriálová disciplína hod diskem je na programu v 16.30. Představí se opět nejlepší světoví diskaři Piotr Malachowski, Robert Urbanek.

V jednání jsou starty české atletické špičky, Pavla Masláka na 500 m, Zuzany Hejnové, top oštěpařů ze skupiny Honzy Železného Vítězslava Veselého a Petra Frydrycha.

Ve vrhu koulí se utkají nejlepší čeští koulaři Tomáš Staněk a Ladislav Prášil a představit by se měli sprinteři Kim Collins, Joe Morris, Artur Delaney (USA).

Slavnostní zahájení je naplánováno na 16 hodin, v 18.50 se poběží poslední disciplína – 800 metrů mužů.

Autoři | Foto Youtube

Štítky Turnov, Ludvík Daněk, Kim Collins, Piotr Małachowski, Zuzana Hejnová, Pavel Maslák, Robert Urbanek, Vítězslav Veselý, Petr Frydrych, Tomáš Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se Memoriál Ludvíka Daňka. Do Turnova se sjede atletická elita  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.