Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Daňkův memoriál je tu. Mítink ozdobí Zuzana Hejnová i diskařský mistr světa Malachowski

Úřadující mistr světa a Evropy Piotr Malachowski z Polska bude hlavní hvězdou diskařské soutěže na dnešním Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu a Riu de Janeiro už hlavní disciplínu tradičního atletického mítinku ovládl pětkrát a vyhrál poslední čtyři ročníky.

Jeho soupeři budou například bronzový medailista z mistrovství světa Robert Urbanek z Polska či Němec Martin Wierig. Ve vrhu koulí se představí české hvězdy Tomáš Staněk a Ladislav Prášil.

Favoritem hodu oštěpem bude vítěz Diamantové ligy Jakub Vadlejch. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová je přihlášena k dvoustovce.

V doprovodném programu se objeví úspěšní čeští biatlonisté, kteří se utkají ve štafetě dva na dva. V exhibici svedou souboje Michal Krčmář, Adam Václavík, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková.

Mítink se koná jako připomínka světového rekordu Ludvíka Daňka. Vytvořil ho v roce 1964 právě na turnovském stadionu výkonem 64,55 metru.

Autoři | Foto Youtube

Štítky Piotr Małachowski, Zuzana Hejnová, Ludvík Daněk, Polsko, olympijské hry, Memoriál Ludvíka Daňka, Evropa, Rio de Janeiro, Peking, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daňkův memoriál je tu. Mítink ozdobí Zuzana Hejnová i diskařský mistr světa Malachowski  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.