Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Daňkův memoriál v Turnově ozdobí vrhači a Hejnová

Úřadující mistr světa a Evropy Piotr Malachowski z Polska bude hlavní hvězdou diskařské soutěže na dnešním Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu a Riu de Janeiro už hlavní disciplínu tradičního atletického mítinku ovládl pětkrát a vyhrál poslední čtyři ročníky.

Jeho soupeři budou například bronzový medailista z mistrovství světa Robert Urbanek z Polska či Němec Martin Wierig. Ve vrhu koulí se představí české hvězdy Tomáš Staněk a Ladislav Prášil. Favoritem hodu oštěpem bude vítěz Diamantové ligy Jakub Vadlejch. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová je přihlášena k dvoustovce.

V doprovodném programu se objeví úspěšní čeští biatlonisté, kteří se utkají ve štafetě dva na dva. V exhibici svedou souboje Michal Krčmář, Adam Václavík, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková.

Mítink se koná jako připomínka světového rekordu Ludvíka Daňka. Vytvořil ho v roce 1964 právě na turnovském stadionu výkonem 64,55 metru.

Štítky Turnov, Zuzana Hejnová, Ludvík Daněk, Polsko, olympijské hry, Memoriál Ludvíka Daňka, Piotr Małachowski, Evropa, Rio de Janeiro, Peking

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daňkův memoriál v Turnově ozdobí vrhači a Hejnová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.