Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kataři z Gryfu obhájili zlato na ústecké lize družstev

Jednu zlatou, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili si přivezli z Ústecké regionální ligy družstev mladí karatisté libereckého Gryfu. Eliška Fibichová byla zároveň vyhlášena nejlepší zápasnicí turnaje.

Ústecká regionální liga družstev je určena především pro začínající závodníky a probíhá tříkolově. Během prvních dvou rozřazovacích kol se jednotlivé tříčlenné týmy utkají každý s každým a sbírají body, aby pak byly zařazeny do finálových skupin – bojů o konečná umístění.

„Pro mnohé naše závodníky se jednalo o sbírání prvních zkušeností,“ popisuje trenér Lukáš Honzík.

„Úvodní dvě kola pro ně byla spíše tréninkem samostatnosti a rychlosti v převlékání na jednotlivé zápasy. Ve třetím kole už byl ale vidět velký pokrok. Ti nejmladší se sice neprobojovali do skupin, ve kterých šlo o medaile, ale předvedli výkony, které se s prvními koly nedaly srovnat. Zlepšení bylo znát i mimo zápasiště, kdy děti zvládaly lépe plnit své povinnosti,“ hodnotí své svěřence trenér.

Velkým úspěchem pak byl pohár pro nejlepší zápasnici turnaje, který si do Liberce odvezla 9letá Eliška Fibichová.

Zlato, stříbro, bronz

O medailovou nadílku se postaraly až týmy zkušenějších závodníků. V disciplíně kata obhájil tým mladších žáků ve složení David Vedral – Filip Flajšinger – Marek Frinta prvenství z minulého roku a odvezl si domů pohár pro vítěze. V disciplíně kumite se na druhém místě umístil tým mladších žákyň Michaela Vaškovská – Diana Fantová, přestože všechna kola musely absolvovat bez třetí zápasnice.

A poslední medaili do sbírky získal tým starších žáků ve složení Lukáš Bradáč - Pavel Staso – Jakub Mikule – Jan Thoma (náhradník), kteří vybojovali 3. místo v kumite. „Velmi pohledné zápasy předvedl i kumite tým mladších žáků Marek Frinta – Filip Flajšinger, kteří se však kvůli absenci nemocného Ondry Filipa do bojů o medaile nakonec neprobojovali,“ uzavírá Honzík.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky Josef Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kataři z Gryfu obhájili zlato na ústecké lize družstev  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.