Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Malevil Cup letos již po osmnácté

I letos má jeden z nejpopulárnějších českých bikemarathonu status UCI martohon series 2017. Je součástí oblíbené MarathonmanEurope série i nově vzniklého rankingu Author Maraton Classics. Termín je stanoven na víkend 10. a 11. června.

Již v tuto chvíli je na Malevil Cup přihlášená evropská či spíše světová marathonská špička. Startovní listina v mužské elitní kategorii spíše připomíná německý šampionát. Po pětileté odmlce se představí aktuální šampión Velké Británie Ben Thomas.  Na Malevil by měl zavítat Sascha Weber, bývalý skvělý cyklokrosař a vícemistr Evropy v marathonu z roku 2015, kde nestačil jen na Jaroslava Kulhavého. Obhájit vítězství přijede Krystyna Konvisarová z Ukrajiny. Na start se postaví borci ze Slovinska, Belgie a dalších států.

Z Čechů zajisté výrazně promluví do bojů o vítězství Filip Adel, kterému se v posledních letech v Lužických horách daří.  Čerstvý vítěz Author Šela Marathonu Jan Škarnitzl, momentálně česká dvojka horských kol, také nevyloučil svou účast.  Startovní listina bude hodně nabitá.

Pro místní borce z Jablonného je ale největší výzvou boj o dres Mistr Jablonného v Podještědí 2017.

Program pro celou rodinu

Pořadatelé z Jablonného se drží hesla, že Malevil je pro všechny. Proto jsou i letos součástí sobotní rodinná Čokojízda (rodinný výlet po okolí Jablonného s cílem Malevilu) anebo nedělní program určený dětem a rodičům.

Nedělní dětské závody

Program bude opravdu bohatý. Dětské závody jsou součástí Eleven MTB cup 2017. Kouzla na kole předvede exmistr světa Martin Šimůnek a jeho team. Soutěže o ceny bude organizovat Team silniční bezpečnosti Libereckého kraje. K vidění budou autoveteráni, ukázky RC modelů letadel, hasičské auto.
Na Malevilu můžete taky jen posedět, dát si kafíčko nebo ochutnat 100% čokoládu s logem závodu a relaxovat při pohledu na Ještěd či Hvozd.

Přihlášky a více info na www.malevilcup.cz.

Tisková zpráva | Zdroj MTBS

Štítky Jablonné v Podještědí, Sascha Weber, Ben Thomas, Jaroslav Kulhavý, Evropa, Velká Británie, Ukrajina, Belgie, Slovinsko, Jan Škarnitzl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malevil Cup letos již po osmnácté  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.