Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Liberce míří Tommy Robredo. Vítěz devíti turnajů ATP si zahraje na Svijany Open

Bývalá světová pětka si zahraje na nadcházejícím tenisovém turnaji Svijany Open. Tommy Robredo už sice není v takové formě, jako v době své největší slávy, přesto jde o více než zajímavé jméno. Vždyť dokázal vyhrát devět turnajů ATP ve dvouhře a dvakrát byl v semifinále grandslamu.

„Nejoblíbenějším povrchem Tommyho Robreda je antuka. Dvakrát však došel do semifinále Grandslamu na tvrdém povrchu na US Open,“ řekl o hráči ředitel turnaje Tomáš Trsek. „Hraje pravou rukou a má krásný jednoručný bekhend,“ dodal.

Pětatřicetiletý Španěl byl na vrcholu kolem roku 2006, kdy byl dokonce 5. v žebříčku ATP. Dva ze svých turnajových vítězství vybojoval ve finále proti českým hráčům Radku Štěpánkovi a Tomáši Berdychovi. Aktuálně mu v žebříčku patří 180. pozice.

Turnaj začíná už v sobotu kvalifikací. Do turnaje jsou přihlášení i elitní čeští tenisté Lukáš Rosol nebo Adam Pavlásek. O titul se utkají i dva němečtí obhájci vítězství z let minulých. „Dále se můžeme těšit například na německého tenistu Daniela Brandse, který má skalp několika hráčů top 10, například i Rogera Federera z turnaje v Gstaadu v roce 2013,“ doplnil Trsek.

Autoři | Foto Svijany Open 2017

Štítky Svijany Open, Tommy Robredo, US Open, Lukáš Rosol, Asociace profesionálních tenistů, Liberec, Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Roger Federer, Adam Pavlásek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce míří Tommy Robredo. Vítěz devíti turnajů ATP si zahraje na Svijany Open  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.