Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Karatistický oddíl Gryf rozšiřuje základnu. Do svých řad zve děti od 3 let

Stále ještě váháte, na jaký sport či kroužek své dítě letos přihlásit? Zkuste karate. Dítě bude nejen sportovat, ale také se naučí bránit a obstát v kritických situacích dnešního čím dál složitějšího světa. Liberecký karatistický oddíl Gryf navíc pořádá pro své členy i spoustu dalších volnočasových aktivit, jako jsou dětské dny, příměstské tábory či sjíždění Jizery na raftech. Od září nabírá nové členy, kluky i holky již od tří let.

Děti i dospělí jsou v oddílu rozřazeni podle věku i výkonnosti. Navíc si každý může zvolit, na jaké úrovni se chce karate věnovat.

Pokud chce závodit, oddíl mu umožňuje účastnit se všech regionálních i vrcholových soutěží včetně turnajů v zahraničí, pokud si chce přijít jen dvakrát týdně zacvičit, může také. „Spolupracujeme i s výživovým poradcem a nově i s mentálním koučem, takže o závodníky je u nás postaráno po všech stránkách,“ říká předsedkyně oddílu Gryf a také několikanásobná mistryně ČR v kumite Tereza Reyneltová.

Pro děti od 3 do 5 let je otevřena speciální sportovní přípravka. „Vedou ji zkušení trenéři, cvičení probíhá formou zábavných her a děti se tu naučí nejen pracovat se svým tělem, ale také základním pravidlům chování správného karatisty,“ doplňuje Reyneltová.

Trenéři umí děti motivovat

Říká se, že v dnešní době je čím dál těžší zvednout děti od počítačů, přinutit je, aby se hýbaly. V Gryfu s docházkou problém nemají, trenéři totiž umí své svěřence motivovat a tréninky zpestřit natolik, že se na ně děti těší. I přes léto, kdy se netrénuje, dostávají mailem nejrůznější výzvy a „hecovačky“, do kterých se nadšeně zapojují.

„Syna letos moc bavilo letní měření sil s imaginárním americkým superhrdinou Rorschachem,“ říká Petr Frinta. „Sbíral body za nejrůznější sportovní aktivity, díky nimž mu byla postupně tato tajemná postava odhalována.“

Rodiče také vítají, že se děti v oddílu naučí základní prvky sebeobrany či jak se postavit šikaně.

Vrcholem sezóny bude mistrovství republiky

V těchto dnech závodníci absolvují poslední část objemové přípravy, v říjnu se Gryf chystá na mezinárodní turnaj do Irska, začátkem prosince pak přijde vrchol sezóny – Mistrovství ČR. „Náš TOP závodník Matěj Říha navíc teď čeká, zda obdrží nominaci na MS WKF, které se bude konat v říjnu na Kanárských ostrovech,“ doplňuje Tereza Reyneltová.

Ukázkové hodiny zdarma

Po celé září nabízí Gryf ukázkové tréninky zdarma, a to vždy v pondělí a ve středu od 16:45 do 18:00 hodin v tělocvičně ZŠ Doctrína na Perštýně. Rodiče s dětmi se mohou přijít nejen podívat a zeptat se na vše, co je zajímá, ale také si společně zacvičit.

Autoři | Foto GRYF Liberec

Štítky GRYF, Liberec, karate, Jizera, Česko, Irsko, Kanárské ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatistický oddíl Gryf rozšiřuje základnu. Do svých řad zve děti od 3 let  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.