Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladí liberečtí střelci se činili. Z finále Českého poháru vezou stříbro a bronz

Do finále Českého poháru talentované mládeže, které proběhlo v Plzni, se z libereckého klubu SSK Liberec nominovali puškaři Katka Mikulčíková, Klárka Boháčková, Vojta Záborec a Vítek Škrbel. Z pistolářů se nominovali Verča Hrubešová a Jirka Koprivnikar. A vedli si skvěle, když do Loberce přivezli stříbro a bronz.

V disciplíně SM 60 ran leže (dorostenky do 18 let) získala Katka Mikulčíková stříbro s výkonem 583 body. Klára Boháčková potvrdila svou letošní výkonnost a s 573 body se umístila na 19. místě. Vojta Záborec se ve stejné disciplíně, ale v dorostencích, umístil s 558 body na 29. místě. Všichni střelci obstáli v silné a početné konkurenci, přestože patří k mladším účastníkům této kategorie (r. 2004).

Pistolář Jirka Koprivnikar získal v disciplíně RP 30+30 s výkonem 479 bodů bronz. „Jirka střílel svůj teprve druhý závod v této disciplíně,“ řekla za klub Romana Mikulčíková. 

V kategorii VzPi 40 se s 330 body umístil Jirka na 28. místě, Verča Hrubešová s 335 body na 16. místě. V kategorii SP 30+30 se s 472 body Jirka umístil na 30. místě a Verča s 477 body na 17. místě.

Po výborných výsledcích Radka Mikulčíka na sledovaném závodě reprezentace v Manušicích (1158 bodů) členové klubu s napětím čekali, jak si povede následující týden na finále Kontrolních závodů reprezentace v Plzni. Jak uvedl trenér mladého střelce „Obávali jsme se, že bude cítit zodpovědnost a moc chtít a závod se mu nepovede. Naštěstí se to nestalo a Radek tento závod zvládl se ctí.“  

Ve standardu 3x40 však skončil celkově na 12. místě s výsledkem 1149 bodů a ve VzPu 60 se ze 6. místa s 617,5 body dostal do finále, kde nakonec skončil sedmý. V obou těchto závodech byla sloučena kategorie muži a junioři. V obou závodech Radek skončil za letošními účastníky MS a ME.

V současné době vrcholí přípravy na nadcházející MČR. „Věříme, že střelci, kteří byli nominováni na tuto vrcholnou soutěž, potvrdí svoji výkonnost a přivezou si z této akce hezké zážitky a umístění," dodala Mikulčíková.

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky SSK Liberec, střelba, finále, bronzová medaile, stříbrná medaile, Plzeň, Sportovně střelecký klub Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí liberečtí střelci se činili. Z finále Českého poháru vezou stříbro a bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.