Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přípravy na MS v agility vrcholí. Spokojení musí být i liberečtí hoteliéři

Necelý měsíc zbývá do zahájení Mistrovství světa v agility 2017 v Liberci. To se uskuteční 5.–8. října v Home Credit Aréně. Pryč je již téměř polovina vstupenek a přihlášeno je celkem 514 závodníků ze 43 zemí. Známo už je i složení českého reprezentačního týmu.

„Aktuálně ladíme zejména časový harmonogram akce, což je velmi náročné. Zkoordinovat tolik pomocníků a  závodních týmů není  vůbec jednoduché,“ říká Michaela Caldová, výkonná ředitelka MS v agility 2017. Mistrovství světa ve sportu, ve kterém psi pod vedením psovodů překonávají v co nejrychlejším čase a bez chyb překážky, hostí Liberec už podruhé, prvně to bylo v roce 2012. 

Vstupenky mizí rychle

Vstupenek šlo do oběhu celkem 5000. „Prodaná je téměř polovina. Vstupenky si lze stále zakoupit v sítích Ticketpro nebo přímo na pokladně Home Credit Arény,“ doplňuje ředitelka. Jejich cenové rozpětí se pohybuje od 250,- Kč do 1100,- Kč. Spokojení musí být i místní hoteliéři. „V tuto chvíli máme již prakticky obsazenou ubytovací kapacitu v hotelech, které s námi spolupracují a kde je povolen pobyt se psy. Jedná se o více než 2 000 lůžek. Náš odhad je, že za ubytování nechají závodníci a návštěvníci šampionátu v Liberci na 16,4 milionu korun,“ říká výkonný producent šampionátu Pavel Jakubec. Pořadatelé navíc předpokládají, že dalších asi 11 milionů utratí za stravování a jiné aktivity. Tržby vzrostou samozřejmě i obchodům. „Mnoho lidí využije tuto příležitost i k návštěvě turistických atrakcí, jako je Ještěd, ZOO a podobně,“ uvádí Pavel Jakubec.

ČR má na nejvyšší příčky

Českou republiku bude v kategoriích dle velikostí psů – Small, Medium a Large – reprezentovat 15 závodníků, a to například obhájkyně titulu – mistryně světa Martina Magnoli Klimešová s fenkou Kiki – či Tereza Králová, která se svou Say loni vyhrála European Open. „Věřím, že jsme český tým sestavili dobře. Potvrdilo se nám to při srpnovém Otevřeném mistrovství Evropy v Itálii, kde jsme několikrát stáli na stupních vítězů,“ uzavírá Michaela Caldová.

Tisková zpráva

Štítky Liberec, agility, Mistrovství světa v agility 2017, pes, hotel, vstupenka, Home Credit, Česko, WTA Swiss Open, Tereza Králová, Itálie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na MS v agility vrcholí. Spokojení musí být i liberečtí hoteliéři  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.