Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kateřina Mikulčíková získala zlato na Mistrovství ČR ve střelbě z kulových zbraní

Na Mistrovství ČR ve střelbě z kulových zbraní se z SSK Liberec nominovalo 11 puškařů a 3 pistoláři. Prestižní soutěž probíhala na střelnici v Plzni, kde se střílí na elektronické terče. Střelci tak po každé vystřelené ráně vidí okamžitě svůj výsledek, což může u některých z nich vyvolávat značnou nervozitu.

V disciplíně LM 60 ran leže se v kategorii mužů a juniorů počítají výásledky v souladu s pravidly ISSF na desetiny. R. Mikulčík se v této disciplíně umístil s 610,2 body na 11. místě. H. Mikulčík nastřílel v této disciplíně 604,9 bodů, P. Záborec 607,9 bodu a P. Boháček 609,1 bodu. V disciplíně LM 3x40 se R. Mikulčík probojoval s nástřelem 1143 body ze 7. místa do finále, kde skončil na 6. místě hned za letošními účastníky MS a ME.

Disciplína SM 60 ran leže v kategorii dorostu byla zastoupena velkým počtem střelců a to jak dívek, tak i chlapců. V kategorii chlapců se nejlépe dařilo V. Škrbelovi, který přes tréninkovou pauzu nastřílel 573 bodů, tedy svůj vyrovnaný osobní rekord. V. Záborec po prázdninové tréninkové pauze nastřílel 566 bodů, což je pod jeho limitem. V. Černý si naopak nástřelem 561 bod vystřílel svůj osobní rekord.

V téže disciplíně v kategorii dívek K. Mikulčíková zakončila svoji letošní úspěšnou sezónu s nástřelem 590 bodů a na této vrcholné republikové akci získala zlatou medaili. K. Boháčkové unikla s nástřelem 586 bodů bronzová medaile o pouhé dva body. N. Regnerová nastřílela 559 bodů, což je pod její osobní limit. Dívčí družstvo se ve velké konkurenci umístilo na hezkém 5. místě.

Pistoláři neměli příliš důvodů k radosti. Přestože měli příležitost získat medailová umístění, tentokrát na ně svými střeleckými výsledky nestačili. Nadějný pistolář J. Koprivnikar na svém prvním mistrovství nastřílel v disciplíně sportovní pistole 30+30 507 bodů, v disciplíně rychlopalná pistole skončil na 6. místě s 481 bodem. Právě v této disciplíně očekával trenér P. Hrbek medailové umístění  V. Hrubešová skončila v disciplíně sportovní pistole 30+30 s 511 body na 11. místě. Ani v mužské kategorii se nepodařilo v pistolových disciplínách získat medailové umístění.

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky SSK Liberec, střelba, Česko, Sportovně střelecký klub Liberec, zbraň, sportovní střelba, Plzeň, zlatá medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Mikulčíková získala zlato na Mistrovství ČR ve střelbě z kulových zbraní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.