Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nadějný poločas nestačil. Liberečtí házenkáři podlehli Pardubicím

Poprvé se v letošní sezóně představili liberečtí házenkáři na domácí palubovce. Sobotní zápas začali dobře a v poločase byl stav nerozhodný 13:13. Druhé dějství se ale lépe vydařilo hostům z Pardubic, kteří si z Liberce vezou vítězství 28:22.

Vzhledem ke zraněním a jiným neúčastem hráčů družstvo opět nenastoupilo v plné sestavě a muselo být doplněno staršími dorostenci, kteří však už měli za sebou jeden zápas. První poločas byl velmi vyrovnaný, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, ale žádný ze soupeřů si nevypracoval výraznější náskok. Do šaten se tak odcházelo za remízového stavu. Ve druhém poločase Liberečtí od začátku tahali za kratší konec. Přestalo se střelecky dařit, nenašli jsme účinný recept na soupeřovu vysunutou obranu a i obrana našeho brankoviště polevila. Hosté tak zaslouženě zvyšovali svůj náskok a dovedli utkání do vítězného konce.

Pozitivně lze hodnotit fakt, že za domácí se podařilo skórovat všem v poli. Úspěšně vstoupil do sezóny Morava, který nastřílel 6 branek, z dorostenců si odbyl premiéru v této kategorii Říha. V příštím zápase zajíždí Liberečtí na pražskou Slavii, se kterou se utkají v neděli 24. září od 17:00 v pražském Edenu," řekl Ondřej Harbich z klubu.

Liberec Handball - 1. HC Pardubice 22:28 (13:13)

Sestava a branky: Harbich, Gajdoš - Morava 6, Ploch a Eliáš po 3, Kulík a Kozubík po 2, Blaschke, Hošic, Šefl, Ilek, Hájek a Říha po 1

O víkendu se také na domácí palubovce představily oba týmy libereckého dorostu, bohužel se nevedlo ani jim. Mladší dorostenci si připsali vysokou porážku s Jičínem 21:34 a dál čekají na první ligové body. Starší dorostenci sehráli velice vyrovnané utkání proti týmu 1. HC Pardubice, ale i přes nadějný náskok 27:25, nedovedli utkání do vítězného konce a prohráli 28:30.

Autoři | Foto Liberec Handball

Štítky Liberec, házená, Liberec Handball, HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, házenkář, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadějný poločas nestačil. Liberečtí házenkáři podlehli Pardubicím  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.