Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V bazénu se v sobotu pokusí o rekord. Do potápěčské věže se chtějí nacpat dvě stovky potápěčů

Druhý pokus o překonání nejvyššího dosaženého počtu potápěčů v potápěčské věži se pokusí v libereckém bazénu. Před dvěma lety se počet potápěčů zastavil na čísle 167, a i když uběhly dva roky, pořadatele z klubu Snakesub myšlenka dvoustovky neopustila. O rekord se pokusí v sobotu, první potápěči se začnou zanořovat kolem půl třetí odpoledne.

Registrováno je 220 potápěčů, takže lidí je dost. Ale je vůbec možné do věže tolik lidí dostat? „Číslo 200 je poměrně vysoké, ale reálné, a to i za dodržení nejpřísnějších bezpečnostních podmínek. Naší prioritou je bezpečnost všech účastníků překonání rekordu,“ hlásí pořadatelé ze Snakesubu.

Věž v bazénu je rozdělena do čtyř pater, každé z nich bude hlídat zkušený instruktor potápění. „Své práci rozumí a v případě problémů dokážou rychle a adekvátně pomoci.“

Pokus o rekord začne přípravami už v devět hodin ráno, ve 14 hodin bude pokus slavnostně zahájen a o půl hodiny později se začnou zanořovat první potápěči. V 15.30 by mělo ve věži být dvě stě a více lidí, poté se ve věži zhasne a začíná měření. Potápěči musí ve věži vydržet šedesát vteřin.

Autoři | Foto Snakesub Liberec

Štítky Snakesub, potápěčská věž, bazén Liberec, potápěč, rekord, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bazénu se v sobotu pokusí o rekord. Do potápěčské věže se chtějí nacpat dvě stovky potápěčů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.