Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Shotokanu se dařilo na poháru v Kladně. Získal druhé místo mezi oddíly

Tři zlaté medaile, stříbrné stříbrné pozice, devět bronzů, ale také výborná týmová nálada a skvělá atmosféra - To vše se podařilo vybojovat závodníkům SK karate Shotokan Liberec na 2. kole národního poháru, který proběhl tuto sobotu v Kladně.

Závodníci SK Karate – Shotokan Liberec mají za sebou velmi náročnou letní přípravu. Intenzivní tréninky v tělocvičně jsou v plném proudu, stejně jako doplňkové aktivity (gymnastika, jóga, kondiční tréninky) navíc po navázání spolupráce s mentálním kaučem Ondřejem Petrem, zakladatelem projektu Sporthlavou.cz, se nyní více pracuje i na psychice závodníků. To vše přispělo k tomu, že do Kladna odjížděli trenéři, kauč i závodníci s velkými očekáváními, která je jim podařila splnit na 100%.

Liberečtí přivezli 16 medailí a 8 těsně nemedailových pozic a vybojovali tak se ziskem 345 bodů stříbrnou příčku v žebříčku klubů. Na nejvyšší stupínek vystoupali Tomáš Vacek (kata starší žáci), kata tým ml. žákyně (Biriucová, Majbová, Rajtrová) a Klára Muzikářová (st. žákyně do 50kg). Stříbro uhájili Anna Harciníková (kata starší žákyně), kata tým žáci A (Harvilko, Horňák, Jízdný), Šimon Harvilko (ml. žáci do 27kg) a Filip Horňák (ml. žáci do 32kg) a bronz brali Taisia Biriucová (kata ml. žákyně), Vanesa Majbová (kata ml. žákyně 10-11), Klára Muzikářová (kata starší žákyně), kata tým st. žákyně (Francová, Harciníková, Muzikářová), Filip Havránek (ml. žáci do 27kg), Dominik Faltus (ml. žáci nad 32kg), Jakub Jízdný (ml. žáci 10-11 do 30kg), Vít Kittner (ml. žáci 10-11 do 35kg) a Miroslav Pluhař (st. žáci do 39kg).

Medaile utekla jen o kousek hned několika závodníků, mezi nimi Šimon Harvilko (kata ml. žáci), Klára Francová (kata starší žákyně), kata tým žáci B (Farský, Faltus, Havránek), Filip Nevrkla (ml. žáci do 27kg), Taisia Biriucová (ml. žákyně do 30kg), Vanesa Majbová (ml. žákyně 10-11 do 42kg), Filip Novotný (st. žáci do 45kg) a Klára Francová (st. žákyně do 50kg).

„Z výkonu našich svěřenců máme velikou radost. Závod zvládli s přehledem a několikrát se jim dařilo vítězit s velkou převahou. Troufám si tvrdit, že díky tvrdé práci dětí i trenérů jsme se opět o trošku přiblížili i světovému karate. Velmi si slibujeme od spolupráce s mentálním kaučem Ondřejem Petrem, který pomáhá našim závodníkům zvládnout soutěže a tréninky i po psychické stránce,“ uvedla Petra Piskačová, hlavní trenérka SK a předsedkyně státní reprezentace.

Světovému karate se nebudou pouze přibližovat, ale aktivně se jej zúčastní Vendula Štěpánová, Matyáš Malý a závodníci SCM Liberec (Černík, Krišal, Drábek D., Drábek M. a Podrábský). Ti všichni totiž budou reprezentovat Českou republiku na MS mládeže ve Španělsku (Tenerife) a to již za necelé 3 týdny.

Tisková zpráva | Foto Shotokan

Štítky Shotokan, karate, Kladno, Liberec, trénink, Filip Novotný, Španělsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Shotokanu se dařilo na poháru v Kladně. Získal druhé místo mezi oddíly  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.