Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní olympiádu dětí a mládeže v roce 2019 uspořádá Liberecký kraj

Výkonný výbor Českého olympijského výboru rozhodl o pořadatelích následujících dvou ročníků Olympiády dětí a mládeže. Letní hry v roce 2019 bude hostit Liberecký kraj, zimní hry pak o rok později uspořádá Kralovarský kraj. Už za necelé dva měsíce pak odstartují Hry v Pardubickém kraji.

„Liberecký kraj je tradičním pořadatelem významných sportovních akcí. Uděláme všechno proto, aby se mladým sportovcům v Liberci a Jablonci nad Nisou líbilo,“ řekl hejtman Martin Půta.

Podle něj je dětská olympiáda skvělou příležitostí, jak bojovat za svůj kraj. „Věřím, že nejlepší závodnice a závodníci budou jednou reprezentovat Českou republiku,“ dodal.

Liberecký kraj už má s vrcholnými akcemi pro mládež velké zkušenosti. V roce 2010 se na severu Čech konala zimní Olympiáda dětí a mládeže, rok nato pak Evropský olympijský festival mládeže (EYOF) pro sportovce ve věku 14 až 18 let.

Jeden rozdíl tu ale je, kraj bude tentokrát hostit letní variantu. „Liberecký i Karlovarský kraj předložily velmi propracované přihlášky, které pro rok 2019 a 2020 slibují krajanům jedinečnou atmosféru olympijské akce a mladým sportovcům silné sportovní zázemí,“ dodal Filip Šuman, místopředseda Českého olympijského výboru.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, která sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003.

Autoři | Foto ODM

Štítky ODM, Liberec, Liberecký kraj, olympijské hry, Letní olympijské hry, Český olympijský výbor, Olympiáda dětí a mládeže, Česko, Pardubický kraj, Evropský olympijský festival mládeže, Martin Půta, Zimní olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní olympiádu dětí a mládeže v roce 2019 uspořádá Liberecký kraj  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.