Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonec získal dotaci na arénu pro judo, stavba začne v dubnu

Jablonec připravuje výstavbu arény pro judo. Na projekt za téměř 42 milionů korun získal 18,8 milionu korun z dotačního programu ministerstva školství. Nová tělocvična pro jablonecký Judo klub vznikne v nástavbě na jedné z budov v areálu lehkoatletické haly Střelnice. Stavět se začne v dubnu, dokončena by měla být stavba v srpnu 2020.

„Jablonečtí judisté za sebou mají 65letou historii, nikdy ale neměli kvalitní zázemí, celou dobu putovali po provizorních prostorách. Vlastní tělocvičnu si bezesporu zaslouží," řekl primátor Milan Kroupa (ANO). Návrhy na stavbu arény pro judisty ve městě byly už dříve, až teď se ale podle primátora podařilo na náročný projekt získat dotaci.

Projekt počítá s rekonstrukcí budovy a nástavbou, v níž bude aréna pro judo. Součástí prostor bude sociální zázemí nebo oddělené šatny pro dívky a chlapce. Vedle tréninků se tam budou konat také menší soutěže a soustředění. V budově vznikne také posilovna, kardio centrum nebo menší tréninkové místnosti. Využívat je budou moci také atletické oddíly, školní atletické kluby a městská policie.

Většina jsou děti a mládež

Zhruba 80 procent členů jabloneckého oddílu juda jsou děti a mladí lidé do 18 let. „Podpora sportovních aktivit dětí a mládeže je velice důležitá, a to z hlediska zdravotního, duševního i prevence," řekl náměstek primátora David Mánek (ANO). Provozovatelem arény bude podle něj město.

Autoři | Foto Judo club Jablonec

Štítky judo, Jablonec, stavba, sport, dotace, projekt, ANO 2011, Milan Kroupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec získal dotaci na arénu pro judo, stavba začne v dubnu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.