Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jezdci na koních předvedli v Liberci parkurové umění

Dovednosti koní a schopnosti jejich jezdců obdivovali v sobotu 16. května v areálu jezdeckého klubu v Růžodole diváci na druhém ročníku Skokových závodů Liberec. V parkuru se jezdci utkali v pěti kategoriích, které byly rozděleny podle stupňů obtížnosti. Nejvyšší překážka v kolbišti měřila 120 centimetrů.

Medaile nejlepším jezdcům první soutěže (ZZ) předával náměstek primátora pro školství, kulturu, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr. Trasu s osmi překážkami vysokými 80 centimetrů zajela nejrychleji s nejmenším počtem chyb Kateřina Zadáková s kobylkou Dianou z farmy Bulovka. Druhá skončila Julie Žáková na koni Grace Kelly a třetí místo obsadila Božena Kašparová na Tess. Z domácích jezdkyň se v této kategorii nejlépe vedlo Tereze Kuskové na Jared Elizah. Obsadila čtvrtou příčku.

Přítomné diváky v doprovodném programu bavila Anna Reinbergerová se svou show s přeskokem přes poníka. Nejmenší děti potěšil oslík Aron.

Jezdecký klub Liberec byl založen v roce 1964 pod názvem Tělovýchovná jednota družba Harcov Helenou Krásovou. Tehdy byla za pomoci města a dobrovolníků z řad členů opravena a vystavěna sportovní stáj, hala a dostavěna chovná stáj. Dodnes se klub podílí na rozvoji jezdeckého sportu, výchově mladých talentů a organizaci významných sportovních a společenských akcí.

Celý areál za podpory města Liberce, státu a evropských dotací prochází od roku 2005 důkladnou rekonstrukcí a modernizací. Již došlo k vybudování nových boxů pro koně, rekultivaci zelených ploch a opravě tribun a zchátralé budovy. Přímo v areálu vyrostlo také víceúčelové hřiště, dětské hřiště a dráha pro in-line bruslení. Další rekonstrukce probíhají.

Napsal Jan Král

Štítky Liberec, Růžodol, Grace Kellyová, Ivan Langer, Nemocnice Na Bulovce, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdci na koních předvedli v Liberci parkurové umění  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.