Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Liberecký pohár ovládli Petra Stehlíková a Gaspr Seliven

Tradiční kynologická soutěž, pořádaná jako memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty, se uskutečnila v sobotu 26. září na cvičišti v Pavlovicích. Letošní 34. ročník soutěže se nesl ve znamení výročí 45 let kynologického cvičiště v Pavlovicích, a proto došlo i na krájení výročního dortu.

Toho se ujal primátor statutárního města Liberec Tibor Batthyány, který  spolu s hejtmanem Martinem Půtou převzal nad sobotním kláním záštitu.

Počet startujících byl do poslední chvíle tajemstvím i pro samotné pořadatele, protože soutěžící se mohli hlásit i v samotný den závodu. Do Pavlovic se nakonec sjelo 41 psovodů se 47 psy různých plemen, a to z celé České republiky. Většina účastníků však byla z Libereckého kraje.

Psovodi se svými čtyřnohými svěřenci poměřili síly celkem v 5 kategoriích a 3 disciplínách - stopa, poslušnost, obrana. Absolutní vítězkou 34. ročníku soutěže O Liberecký pohár se nakonec stala Petra Stehlíková a německý ovčák Gaspr Saliven.

Soutěž posuzovali rozhodčí Jaroslav Tišl a Vilém Babička, mistr sportu. Figuranty na obranách byli Karel Vittiš a Filip Gavor. Podle předsedy pořádajícího Kynologického klubu Pavlovice a zároveň ředitele závodu Jiřího Koláře patří dík všem sponzorům, bez jejichž pomoci by akce nemohla proběhnout.

Vítězové jednotlivých kategorií:

KATEGORIE STOPA
1. místo Eva Andělová a Arna Sokov (německý ovčák) ze ZKO Česká Lípa-město

KATEGORIE ZZO
1. místo Marcela Jirasová a Cira z Golštýnů (německý krátkosrstý ohař) z KCHNKO

KATEGORIE ZM
1. místo Jana Langhof a Pepé (kříženec) z CMC klubu

KATEGORIE ZVV 1
1. místo Martin Job a Eddie Maribor (belgický ovčák) ze ZKO Hrádek nad Nisou

KATEGORIE ZVV 2
1. místo a zároveň absolutní vítěz 34. ročníku soutěže psů O liberecký pohár Petra Stehlíková a Gaspr Saliven (německý ovčák) ze ZKO Studánka

Text a foto Jan Vrabec

Štítky soutěž, Pavlovice, Rudolf Bárta, německý ovčák, Martin Půta, Tibor Batthyány, Česko, Liberec, Jiří Kolář, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký pohár ovládli Petra Stehlíková a Gaspr Seliven  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.