Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hory v Libereckém kraji přilákaly o víkendu tisíce lidí

Tisíce lidí zamířily o víkendu do lyžařských areálů v Libereckém kraji. Nedělní návštěvnost byla kvůli počasí nižší, navíc se střídají turnusy jarních prázdnin. Podmínky ve střediscích jsou i přes poměrně teplé počasí stále velmi dobré.

Za velmi slušnou označil návštěvnost jizerskohorská střediska společnosti ředitel SKI Bižu Pavel Bažant. Nejvíc lidí přilákal už téměř tradičně Tanvaldský Špičák. "V sobotu bylo na Špičáku asi 2500 lidí, na Severáku 1800. Horší je to v Bedřichově, tam šlo řádově o stovky lyžařů," řekl Bažant. Nedělní návštěvnost poznamenalo počasí. "Padal déšť se sněhem, dole pršelo. Navíc jsme za uplynulé víkendy vypozorovali, že turnusy jarních prázdnin se střídají spíše v neděli," doplnil Bažant.

Obdobné to bylo i na libereckém Ještědu. "V sobotu jsme měli plno. Dnes je to slabota. Nebylo ideální počasí, ráno byla mlha. Kopec byl hezký, ale potom do toho začalo padat a trochu pršet, takže lidé se toho asi trochu lekli," řekl Filip Svrček ze Sportovního areálu Ještěd. Návštěvnost střediska ovlivňují jarní prázdniny. "Jarní prázdniny se v Liberci projevily na sto procent. Na Ještědu nebyli žádní Liberečáci. Odjeli do zahraničí. Loni to byl přesný opak," doplnil Svrček.

Tisíce lidí zamířily o víkendu také do Harrachova. I tady lyžovalo víc lidí v sobotu. "Bylo i bezvadné počasí, trochu sněžilo. Dnes je také hodně lidí, ale podmínky jsou takové ošklivé. Bylo mokro, dole padal mokrý sníh," řekl náčelník lanovky Milan Goč. Do střediska zamířili i lyžaři ze zahraničí. "Je tady spousta Poláků. Němci měli ještě prázdniny, takže i ti o víkendu dobíhali. Uvidíme, jak to bude vypadat v dalších dnech," dodal Goč.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, jarní prázdniny, Tanvaldský Špičák, Ještěd, Bedřichov, Severák, Sportovní areál Ještěd a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hory v Libereckém kraji přilákaly o víkendu tisíce lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.