Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Memoriál Ludvíka Daňka vyhrál počtvrté za sebou Malachowski

Vedoucí muž letošních světových tabulek v hodu diskem Piotr Malachowski z Polska počtvrté za sebou a popáté celkově ovládl hlavní závod Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově. Úřadující mistr světa hodil 66,35 metru a porazil Kolumbijce Mauricia Ortegu o více než metr a půl. Třetí skončil další polský diskař Robert Urbanek (64,47).

Závod ozdobili dva američtí sprinteři Artur Delaney a Joe Morris, kteří si prodloužili pobyt v České republice a přijeli do Turnova ze Zlaté tretry v Ostravě. Delaney vyhrál stovku v protivětru jeden metr za sekundu v čase 10,38 sekundy a nejrychlejší byl také na dvojnásobné trati za 20,66. Morris byl na dvoustovce o setinu pomalejší.

Skok do dálky vyhrál v proměnlivém větru Radek Juška (772 cm), v tyčkařském sektoru byl nejlepší Jan Kudlička (555) před českým rekordmanem Michalem Balnerem (535). Ve vrhu koulí zvítězil Tomáš Staněk (19,70) a soutěž oštěpařů vyhrál podle očekávání Jaroslav Jílek (77,27). Absolutní česká špička na mítinku chyběla.

Hlavní disciplína se v Turnově na počest olympijského vítěze Daňka konala už posedmnácté. Daněk vytvořil světový rekord právě v Turnově před 52 lety výkonem 64,55 metru.

Autoři | Foto przegladsportowy.pl

Štítky Ludvík Daněk, Piotr Małachowski, Turnov, Robert Urbanek, Mauricio Ortega, Polsko, Joe Morris, Zlatá tretra Ostrava, Česko, Radek Juška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Memoriál Ludvíka Daňka vyhrál počtvrté za sebou Malachowski  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.