Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šrail a Smutná ovládli na kolečkových lyžích výjezd na Ještěd

Jan Šrail vybojoval na mistrovství republiky v běhu na kolečkových lyžích druhý titul. Po vítězství v sobotním závodu na 15 kilometrů volnou technikou ve Vesci ovládl také výjezd na Ještěd. Po 12 kilometrech klasicky s hromadným startem byl u vysílače o vteřinu před Stanislavem Řezáčem, třetí skončil Adam Fellner.

"Ke konci už jsem na Standovi viděl, že má docela dost, většinou jsem to táhnul já. Takže jsem věděl, že když zavčasu nastoupím, tak mu ujedu," uvedl v tiskové zprávě Šrail, který vedle dvou titulů získal ještě stříbro v pátečním sprintu.

Dlouhodobě nejlepší český lyžař Lukáš Bauer, který v nadcházející sezoně bude opět kombinovat dálkové běhy a Světový pohár, skončil s odstupem dvou minut devátý. Loňský vítěz výběhu Martin Jakš byl až šestnáctý.

Závod žen si podmanila Kateřina Smutná, která zvítězila s bezmála dvouminutovým náskokem před Sandrou Schützovou. "Vzhledem k tomu, že to není můj oblíbený výjezd, tak to bylo docela dobrý. Dole jsem si udělala trošku náskok a pak jsem ho ještě postupně navýšila. Nahoře už bylo trochu vedro, ale šlo to," řekla bývalá rakouská reprezentantka Smutná, která od letoška bude závodit v českých barvách.

Víkendových závodů se nezúčastnila nejlepší Češka v minulém ročníku Světového poháru Petra Nováková.

Autoři | Foto Sport-vimperk.cz

Štítky Jan Šrail, Ještěd, Kateřina Smutná, Stanislav Řezáč, Adam Fellner, lyže, Lukáš Bauer, Martin Jakš, Sandra Schützová, Petra Nováková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šrail a Smutná ovládli na kolečkových lyžích výjezd na Ještěd  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.