Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bývalé koupaliště ve Frýdlantu se promění v bikrosový areál

Bývalé koupaliště ve Frýdlantu se promění v bikrosový areál, hotový bude příští rok. Pro starší děti a mládež nabídne prostor k trávení volného času, který zatím ve městě chybí. Na vybudování areálu se podle něj rozhodla radnice využít materiálu z výkopů, které provázejí rekonstrukce frýdlantských komunikací.

Nápad vybudovat bikrosový areál vznikl podle starosty Dana Ramzera (ODS) v době, kdy město připravovalo rekonstrukci ulic Lužická a V Úvoze. "Bylo jasné, že v nich bude hodně materiálu z výkopů, který není vhodný ke zpětnému použití. Řešili jsme proto, co s ním. Poplatky za uložení této zeminy by totiž přišly na zhruba tři miliony korun, což není malá částka. Hledali jsme proto řešení, jak ušetřit peníze, zeminu využít a ještě díky ní vytvořit něco nového. A přišli jsme na možnost vybudovat bikrosový areál," řekl.

Nejvhodnějším místem pro vybudování areálu se podle starosty ukázalo být právě bývalé koupaliště. "Areál je nevyužívaný a koupaliště už v něm být nemůže. Díky dráhám pro kolo je ale možné místo znovu oživit. Navíc leží v bezprostřední blízkosti skateparku a může doplňovat jeho nabídku. V budoucnu totiž v bikrosovém areálu počítáme ještě například se sociálním zázemím nebo workoutovým hřištěm," doplnil Ramzer. S budováním areálu chce radnice začít ještě letos.

Podle projektu by bikrosové hřiště mělo vyrůst na ploše 106 krát 50 metrů. "Nejvyšší převýšení trati bude kolem 4,5 metru. Celkem vše přijde na 1,5 milionu korun," řekla vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová. S úpravou spodní vrstvy by se podle ní mělo začít ještě letos, aby si přes zimu zemina sedla. Areál bude také osazen zelení. Radnice již připravuje projekt i na druhou etapu. Pokud se na ni podaří získat dotace, mohl by už za rok areál vedle dráhy mít i toalety, stojany na kola, workoutové hřiště nebo třeba veřejné ohniště.

Autoři | Foto UAMK

Štítky koupaliště, Frýdlant, zemina, Dan Ramzer, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé koupaliště ve Frýdlantu se promění v bikrosový areál  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.