Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejbalový zápas se hrál pro Dandu a všechny děti z Jedličkova ústavu

Měření sil mezi libereckými a litvínovskými hokejbalisty se tentokrát neslo v přátelském duchu. Zápas se totiž hrál na podporu dívky Dandy, která je upoutaná na kolečkové křeslo. Příchozí přinesli na tři stovky plyšáků, které putují do libereckého Jedličkova ústavu, samotná Danda dostala dort a další dárky. Samotné utkání pak ovládli domácí.

„Udělala se akce, která nemá obdoby. Když si na to vzpomenu, jdou mi stále slzy do očí. Bylo fakt super vidět lidi, co přišli, kteří nosili a nosili plyšáky. Nashromáždilo se jich na 300, což jsem fakt nečekal,“ řekl pořadatel akce Ondřej Kozák.

Šťastná byla i maminka Dandy. „Dojalo ji, že pro ni někdo něco takového udělal. Plyšáky jsme odevzdali v Jedličkárně a děti si prý postupně vyberou, který by se jim líbil. Ještě jednou díky za čas, ochotu a starosti, které jste do toho dali.“

Na zápas přišlo asi pět desítek diváků. Ti sledovali hokejbal plný šancí a gólů. Začátek měli lepší hosté, otěže utkání ale postupně přebrali domácí, kteří nakonec celkem bezpečně zvítězili. „Z naší strany se zápas vydařil, i když jsme prvních dvacet minut prospali, ale pak se to otočilo a do druhé třetiny jsme nastoupili úplně jinak. Klobouk dolů před kluky z Litvínova, kteří přijeli jen v deseti hráčích. I tak ale dokázali odehrát zápas se ctí,“ řekl trenér domácích Jakub Ruman.

Kozák by chtěl hokejbal v Liberci dostat víc do povědomí lidí. V plánu má i velký turnaj, mrzelo ho ale, že se na sobotní zápas nepřišli podívat hráči ostatních týmů Liberecké hokejbalové ligy. „Vidět jen dva lidi od nás z hokejbalu, bylo fakt k pláči. Těm dvou protihráčům, co přišli a které chci jmenovat - Vlasta, Pepíno, díky, že přišli a podpořili dobrou věc,“ uzavřel.

Liberec - Litvínov 14:6 (2:1, 5:3, 7:2)

Branky domácích: Kozák (Kimmel J., Kimmel P.) Tichý (Šubrt), Kimmel J. (Vojtíšek, Kimmel P.), Štepán (Horáček), Kozák (Kimmel P., Vojtíšek), Tichý (Procházka, Horáček), Horáček (Tichý, Štepán), Zuch, Kozák (Kimmel P., Straka), Kimmel J. (Kimmel P.), Kozák (Kimmel P., Kimmel J.), Johanová (Štěpán, Vašek), Kozák (Kimmel P., Kimmel J.), Kimmel P. (Straka, Kozák)
Vyloučení: 5:4
Rozhodčí: Vojtíšek

Sestava domácích: Kupf, Dobrovolník- Zuch, Šubrt, Vašek, Šubrtová, Kimmel P., Vojtíšek, Straka, Horáček, Frank, Procházka, Štěpán, Kimmel J., Tichý, Johanová, Kozák,Ešpander
Trenér: Ruman

Autoři | Foto archiv pořadatele

Štítky Jedličkův ústav, hokejbal, Liberec, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalový zápas se hrál pro Dandu a všechny děti z Jedličkova ústavu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.