Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jizerských horách se začne lyžovat zřejmě na začátku prosince

V Jizerských horách se některé lyžařské areály otevřou zřejmě už na začátku prosince. Zasněžovat se začne ještě tento týden, poprvé pravděpodobně v noci z pátku na sobotu. Novinářům to dnes řekl jednatel Ski Bižu Pavel Bažant. Firma provozuje střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku a v Bedřichově.

Sezona by tak pro Ski Bižu mohla začít asi o měsíc dříve než při minulé sezoně. "Začátek prosince není nic neobvyklého. Třeba na Severáku se vracíme k normálním letům, které tady byly ještě před nějakými čtyřmi roky. Mívali jsme i sezonu, kdy se na Severáku jezdilo od začátku listopadu," uvedl jednatel.

Ski Bižu letos investovala do svých areálů přes šest milionů korun. Peníze směřovaly do vylepšení zasněžování a terénních úprav na sjezdových tratích na Tanvaldském Špičáku, aby lyžování bylo příjemnější. "Část investic šla do zvýšení komfortu návštěvníků. Opravovali jsme parkoviště i nástupy a výstupy z vleků," uvedl marketingový vedoucí Ski Bižu Petr Bažant. Pokladny jsou navíc podle něj vybavené novými tiskárnami, které umí rychleji tisknout jízdenky.

V největším areálu Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku stoupne základní celodenní jízdné o deset korun na 550 Kč, jinak se ceny nemění. Skipasy si mohou lyžaři koupit i přes internet, cena bude asi o deset procent nižší. Novinkou je zavedení desetihodinového skipasu, u kterého se platnost odčítá v půlhodinových cyklech. Jednatel Ski Bižu očekává, že ho využijí zejména rodiny a víkendoví návštěvníci, kteří chtějí lyžováním strávit denně jen několik hodin. Na Tanvaldském Špičáku bude stát v hlavní sezoně 1200 korun, pro srovnání dvoudenní celodenní skipas si lyžař pořídí za 1050 korun.

Ski Bižu chystá pro další roky ve svých areálech investice za desítky milionů korun. Na Tanvaldském Špičáku plánuje rozšíření modré a černé sjezdovky a vybudování další lanovky. Na Severáku se chce zaměřit na rozvoj části Loučky, kde chybí technické zasněžování. Po dlouhých letech by se také mohl vyřešit problém s pozemky v Bedřichově, které brání rozvoji tohoto areálu, jenž je závislý ve značné míře jen na přírodním sněhu. Podle jednatele Ski Bižu jsou na dobré cestě jednání o převodu 8,5 hektaru státních pozemků. Navíc chce obec příští rok odkoupit ve skiareálu parcely, které patří soukromníkům. Bedřichov je se soukromou firmou na spolupráci domluvený. "Pokud se pozemky povede získat, pak můžeme začít řešit vlastní rozvoj areálu," dodal jednatel Ski Bižu.

Autoři

Štítky Jizerské hory, Tanvaldský Špičák, Severák, Bedřichov, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jizerských horách se začne lyžovat zřejmě na začátku prosince  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.