Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na národním poháru žáků to pro SK Karate – Shotokan Liberec 16 tisíc zacinkalo

Poslední šance nominace na prosincové Mistrovství republiky se žákům libereckého Shotokanu opravdu povedla. Přivezli 3 zlaté, 1 stříbrnou, 12 bronzových medailí a dalších 22 bodovaných pozic. A opět uhájili stříbrnou pozici ze všech zúčastněných klubů. Před libereckými karatisty tak zůstává českobudějovický oddíl karate.

V Brně se, jako tomu na závodech v karate bývá, začínalo disciplínou kata. V kategorii starších žákyň nenašla porážku Vendula Štěpánová a vybojovala první zlato dne a následovala bronzová smršť od Tomáše Vacka (starší žáci), Evy Pelikánové (mladší žákyně 10-11 let), Matyáše Jansy (mladší žáci 10-11 let) a Kláry Francové (starší žákyně). Těsně pod medailovými pozicemi skončili Filip Horňák (mladší žáci 7-9 let), Taisia Biriucová (mladší žákyně 7-9 let), Daniel Nevrkla (starší žáci), Anna Harciníková (starší žákyně) a Klára Muzikářová (starší žákyně).

Poctivý výběr a trénink kata týmů se také vyplatil, když v mnohem větší konkurenci, než v těchto kategoriích bývá zvykem, obsadili třetí příčku žáci ve složení Horňák, Harvilko a Jízdný a bronzovou medaili vybojovali i žákyně Muzikářová, Francová a Štěpánová. Za svůj výkon, který bohužel stačil jen na pátou pozici, se rozhodně nemusí stydět žákovský tým Pluhař, Kolář, Jansa a žákyně Biriucová, Majbová, Rajtrová.

V odpolední soutěži kumite zahájil medailové žně Matyáš Jansa se zlatem v kategorii mladších žáků 10-11 let do 30kg a zlatem se i zakončovalo. V poslední soutěžní kategorii starších žákyň nad 50kg na první místo vystoupala Anna Harries.

Stříbro vybojovala Lucie Demčáková mezi staršími žákyněmi do 42kg a následovala těžce vybojovaná třetí místa: Alex Fiala (mladší žáci 10-11 let na d 41kg), Anna Kazdová (mladší žákyně 7-9 let do 30kg), Tomáš Vacek (starší žáci do 39kg), Radka Vlčková (starší žákyně nad 50kg), Klára Muzikářová (starší žákyně do 50kg) a Vendula Štěpánová (starší žákyně do 50kg). I tentokrát stojí za vyzdvihnutí výkony, které nebyly jen těsně ověnčeny medailí. Byli to závodníci Horňák, Jízdný, Harvilko, Havránek, Mykulin, Jirsa, Kolář, Pluhař, Malá, Rajtrová, Bílá, Myslivcová, Nevrkla, Novotný a Fiala. Všem závodníkům děkujeme za reprezentaci libereckého karate a přejeme mnoho úspěchů na Mistrovství republiky v Praze, na které je v součastné době nominovaných už 32 závodníků tohoto klubu , a mnozí z nich v obou disciplínách (kata i kumite).

Autoři

Štítky karate, Liberec, Brno, zlatá medaile, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na národním poháru žáků to pro SK Karate – Shotokan Liberec 16 tisíc zacinkalo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.