Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na tanečním mistrovství světa vystoupí v Liberci 2800 soutěžících

Na otevřeném tanečním mistrovství světa se příští týden v Liberci představí kolem 2800 soutěžících z 20 zemí. Je to asi o 300 tanečníků více než v minulém roce, řekla za pořadatele Markéta Franicová. Účastníci budou soutěžit ve více než 500 disciplínách na třech parketech Centra Babylon.

V Liberci se World Dance Championship koná už poosmé, poslední čtyři roky pod hlavičkou WADF (World Artistic Dance Federation). Zájem každoročně roste. Přihlásit se může prakticky každý, kdo chce soutěžit. Na akci se potkávají tanečníci všech stylů a žánrů. Největší konkurence bývá v latinsko-amerických, standardních a karibských tancích. Podle organizátorů je to největší taneční akce v republice, co se týče rozsahu a počtu účastníků. Ze zahraničí přijedou nejpočetnější výpravy zřejmě z Ruska, Polska, Francie, Belgie, Švédska i Itálie. Letos se poprvé zúčastní Jihoafrická republika a Jižní Korea.

Centrum Babylon bude žít tancem od úterý až do neděle. Počet vystoupení přesáhne 6600. I tentokrát organizátoři připravili několik novinek. "Letos bude jistě diváky zajímat nová disciplína Playback show, která se volně inspiruje pořadem Tvoje tvář má známý hlas," uvedla ředitelka soutěže Ilona Šulcová. Při hodnocení bude hrát důležitou roli tanec, který soutěžící předvede na píseň známého interpreta.

Autoři

Štítky Liberec, mistrovství světa, Centrum Babylon Liberec, Rusko, Polsko, Francie, Itálie, Belgie, Švédsko, Jihoafrická republika, Jižní Korea, tanečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tanečním mistrovství světa vystoupí v Liberci 2800 soutěžících  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.