Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karatisté libereckého shotokanu si ověřili formu na Sparing Campu v Českých Budějovicích

Na 7. Ročníku Sparing Campu se do Českých Budějovic sjelo 287 karatistů z 32 klubů České republiky, Slovenska a Maďarska a mezi nimi i 37 členů SK Karate – Shotokan Liberec. Liberečtí vypravili závodníky od nejmenších žáků, kteří zde nasbírali důležité zkušenosti až po zkušené dorostence, juniory a seniory, kteří si ověřili formu na blížící se Mistrovství České republiky.

Všechny bloky probíhali pod dohledem a tréninkovým vedením trenérů státní reprezentace a nejlepších závodníků a reprezentantů České a Slovenské republiky. Za kata odpovídali Jaromír Musil (viceprezident ČSKe pro sport), Iva Keslová (asistentka státní reprezentace pro kata ), Lukáš Janda (současný nejlepší reprezentant kata v ČR) a Peter Fabián (slovenský vicemistr Evropy v kata) Za sportovním zápasem kumite stáli liberecká Petra Piskačová (hlavní trenérka státní reprezentace) a Miroslav Hýsek (asistent státní reprezentace pro kumite a hlavní trenér pořádajícího klubu)

Akce Sparing Camp má vždy obrovský přínos pro své účastníky. Pro závodníky v disciplíně sportovního zápasu kumite byly připravené 3 zápasové plochy, kde po celý den probíhali simulace závodního sportovního zápasu v několika různých blocích.

Disciplína kata v druhé tělocvičně rozhodně nezahálela a závodníci i trenéři udělali za jednu sobotu veliký kus práce, když náročnými tréninky a metodou kata drill otestovali schopnosti, trénovanost a formu českých, slovenských a maďarských katařů.

Ač nešlo o soutěž, byly pro nejlepší závodníky obou disciplín připraveny poháry a ocenění. Do závěrečných finálových bloků se probojovali i liberečtí. Těsně před finálovými branami, v rozstřelu s maďarským závodníkem, skončil třetí  Filip Horňák, který celý den sbíral body v nejmladší kategorii chlapců do 9 let. V kategorii dívek do 14 let hájila liberecké barvy Anna Harries, která podlehla domácí Andree Květoňové. SCM Liberec za sebou také nechalo stopu a ve finálových blocích bojovali i Filip Krišal a Petr Podrábský (oba skončili druzí za Maďarskými závodníky)

Nyní už můžeme jen držet palce za 2 týdny v Praze, kde bude nejúspěšnější liberecký oddíl reprezentovat přes 30 závodníků, kteří si vybojovali nominaci na Mistrovství České republiky 2016.

Štítky České Budějovice, Česko, Slovensko, Liberec, Maďarsko, reprezentace, trenér, Jaromír Musil, Evropa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté libereckého shotokanu si ověřili formu na Sparing Campu v Českých Budějovicích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.