Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je to tady! V Jizerských horách začala lyžařská sezona

V Jizerských horách začala lyžařská sezona. Skiareál Kořenov-Rejdice lákal už v pátek na večerní lyžování, dnes se rozjela i lanovka na Tanvaldském Špičáku. Několik upravených tratí mají i běžkaři.

Na večerní lyžování do Rejdic přišly stovky lidí. "Podmínky jsou výborné. V týdnu připadlo asi 35 centimetrů mokrého sněhu, který se promíchal s technickým," řekl majitel areálu Martin Martínek. Lyžaře vozí nahoru lanovka a k dispozici mají 1,4 kilometru dlouhou červenou a modrou sjezdovku. Leží na ní asi 45 centimetrů sněhu.

V provozu jsou už i první dvě překážky ve snowparku, který se řadí k největším v republice. V největším areálu Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku mohou lyžaři zatím využívat červenou sjezdovku dlouhou 1,4 kilometru. "Máme 50 až 80 centimetrů na celou šíři sjezdovky," uvedl za skiareál Pavel Bažant. Podmínky považuje také za výborné, odpovídá tomu i zájem lyžařů. "Polovina parkoviště už byla při otevření areálu v půl deváté plná," uvedl Bažant.

Rolba pro běžkaře upravila okruh z Jizerky přes Kasárenskou a Smědavu a také pětikilometrový závodní okruh z Bedřichova. Alespoň skútrem je protažená stopa na malém okruhu Bílé buky. Jizerská o.p.s, jež se stará o úpravu Jizerské magistrály, zároveň nabádá běžkaře k opatrnosti. "Na některých úsecích stále probíhá těžba dřeva, proto je možné se na lesních cestách setkat s lidmi a technikou z Lesů ČR. Stále také trvá lovecká sezóna," upozorňuje na svém webu.

V krkonošských areálech v Libereckém kraji se na zahájení sezony teprve chystají. V provozu je jen dětský vlek se 115 metrů dlouhou sjezdovkou na Benecku. Lépe jsou na tom běžkaři. Upravené stopy mají například v okolí Harrachova.

Autoři

Štítky Jizerské hory, běh na lyžích, Tanvaldský Špičák, Lesy České republiky, Rejdice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to tady! V Jizerských horách začala lyžařská sezona  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.