Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu na lyže? V Libereckém kraji se bude lyžovat i na Ještědu a v Krkonoších

V Libereckém kraji začne o víkendu sezona také na Ještědu a v západní části Krkonoš. V Jizerských horách zahájí provoz další střediska. Na sjezdovkách je až 70 centimetrů sněhu.

Minulý víkend se v Jizerských horách dalo lyžovat na Tanvaldském Špičáku a v Rejdicích, tento týden se přidá Severák v Hraběticích, Příchovice či Černá Říčka v Desné. "Máme od 30 do 70 centimetrů sněhu. Pojede hlavní vlek a otevřenou máme červenou i modrou sjezdovku," uvedl za areál Černá Říčka Martin Lauer. Sjezdovky v Desné budou bezpečnější, modrá se rozšířila na dvojnásobek, červená o třetinu.

V Krkonoších se chystají zahájit provoz Vítkovice, Vysoké nad Jizerou nebo Paseky nad Jizerou. "Otevřeme asi polovinu areálu, pojede lanovka i vleky. Na sjezdovkách je od 25 do 50 centimetrů," uvedl za pasecký areál Martin Říha.

Sezonu zahájí už v pátek krkonošský Harrachov, otevřena bude červená sjezdovka u skokanských můstků. "Je na ní 40 centimetrů přírodního a technického sněhu, podmínky jsou ideální," uvedl za areál Vlastislav Fejkl. Podmínky by nemělo ohrozit ani avizované víkendové oteplení.

Kvůli oblevě nepojede o víkendu lanovka na Benecku. "Původně jsme ji chtěli pustit, ale sněhu není tolik a na sjezdovce by se to rozjezdilo," vysvětlil starosta obce Jindřich Mejsnar. V provozu podle něj budou ve středisku asi jen tři menší vleky. Největší areál v kraji, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, se na zahájení sezony chystá. Otevření plánuje na pátek 16. prosince.

Ještěd zahájí sezonu v pátek večerním lyžováním na F10, ta bude poté v provozu každý den. Na 400 metrů dlouhé sjezdovce leží přes půl metru sněhu. Další částí areálu se kvůli předpovídané oblevě otevřou zřejmě až příští víkend. "Byla by škoda to teď rozvrtat. Raději začneme o týden později a pořádně," oznámil ředitel areálu Jan Svatoš.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Krkonoše, Ještěd, sjezdovka, Jizerské hory, Martin Lauer, Desná, Hrabětice, Rejdice, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na lyže? V Libereckém kraji se bude lyžovat i na Ještědu a v Krkonoších  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.