Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Libereckém kraji se dnes rozjela další zimní střediska

Navzdory oteplení se dnes v Libereckém kraji rozjely vleky a lanovky v dalších zimních střediscích. Pro lyžaře je zatím v Jizerských horách a západních Krkonoších k dispozici zhruba 20 kilometrů upravených sjezdovek, to je asi pětina tratí, které kraj příznivcům zimních sportů nabízí. Upravené jsou v horách také kilometry tratí pro běžkaře. Na sjezdovky i do běžeckých stop vyrazily stovky lidí.

Už v pátek večer se rozjel první vlek v libereckém Sportovním areálu Ještěd. Zatím se lyžuje jen na zhruba 400 metrů dlouhé sjezdovce F10, na které je kolem tři čtvrtě metru sněhu. "My jsme tam udělali tolik sněhu, abychom se tam nemuseli celou zimu vrátit. Musela by přijít obrovská obleva, že by bylo 15 stupňů a dva nebo tři dny do toho pršelo, aby nás to nějakým způsobem zaskočilo," řekl vedoucí střediska Jan Svatoš. Zasněžena už je podle něj i sjezdovka Pod Lany, lyžovat se na ní začne ale až za týden. V areálu dnes lyžuje stovka lidí.

Asi 200 malých lyžařů zaplnilo dnes jizerskohorský areál Severák v Hraběticích na Jablonecku, kde je na sjezdovkách kolem půl metru technického sněhu. Ve středisku, které se zaměřuje hlavně na rodiny s dětmi, se dnes poprvé rozjely vleky. "Máme tady víkendovou mateřskou školičku, takže dětí je tu opravdu hodně," řekl vedoucí střediska Štěpán Juřík ze společnosti SKI Bižu, která středisko stejně jako areály v nedalekém Bedřichově a Tanvaldu provozuje. Rušno bylo dnes také na Tanvaldském Špičáku, který už zůstane v provozu i přes týden, v Bedřichově na Maliníku se zatím nelyžuje. "My budeme v provozu znovu až od příštího víkendu," dodal Juřík.

Teploty v Libereckém kraji jsou dnes na nulou. V horách je kolem pěti stupňů a na sjezdovkách je převážně mlha. V provozu jsou také další jizerskohorská střediska v Desné - Černé Říčce nebo v Rejdicích. Lanovky se už rozjely také v krkonošských areálech Harrachov, Paseky a Vysoké nad Jizerou, lyžuje se i v Benecku a Vítkovicích. Mimo provoz zatím zůstává Rokytnice nad Jizerou, která je největším střediskem v Libereckém kraji.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, sjezdovka, Krkonoše, Jizerské hory, Sportovní areál Ještěd a.s., Jan Svatoš, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji se dnes rozjela další zimní střediska  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.