Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ještědská brusle přilákala krasobruslaře z celé země. Domácí zástupci byli hodně vidět

Zúročit svou píli a předvést, co se naučily, měly možnost 14. ledna děti v liberecké Home Credit aréně. Právě zde uspořádal bruslařský klub Variace Liberec již tradiční 39. ročník závodů v krasobruslení Ještědskou brusli 2016. Závody se konaly v rámci poháru Českého krasobruslařského svazu a mezioddílového závodu Ještědské brusličky v projektu Bruslička 2016/ 2017. Zúčastnilo se 120 závodníků z 26 oddílů nebo klubů z celé České republiky a ti domácí se rozhodně netratili a připsali mnoho cenných umístění a zkušeností.

Asi se najde málo lidí, kteří by neznali liberecké Bílé tygry. Už ale není tak známé, že spolu s tygry sdílejí Libereckou Home Credit Arénu i krasobruslaři a krasobruslařky oddílu BK Variace Liberec. Stejně není moc rozšířeným faktem, že malé krasobruslařky začínají se svým sportem většinou ve velmi nízkém věku již mezi čtvrtým a pátým rokem a aby dosáhly dobrých výsledků v porovnání s ostatními, je nutné, aby na ledě strávili minimálně dvě a více hodin denně. Takto tvrdý trénink je navíc prokládán ještě hodinami baletu a všeobecné tělesné průpravy a později doplňován o klasické posilování.

Nedílnou součástí tréninků je samozřejmě i porovnání sil s konkurentkami z jiných oddílů v rámci mnoha závodů pořádaných po celé České republice. Zde, zejména u mladších krasobruslařek, jde především o to, aby se naučily předvést to, co v rámci tréninku zkoušely a též aby předvedly svou psychickou odolnost, která je i v tomto sportu často rozhodující. 

Umístění závodníků BK Variace Liberec v kategoriích

přípravka A

1. Havelková Anna
3. Kovaříková Markéta
5. Sviatko Sebastian
6. Fleismanová Viktorie

Benjamin B1

6. Petr Jakub 

Cvrčci 2

1. Pešková Justýna
2. Horkavá Valerie
3. Macourková Angelika
6. Vrátná Adéle

Nováčci mladší - dívky

1. Máchová Nela

Nováčci starší - dívky

1. Kovaříková Nikol

Žáci B

1. Šuma Štěpán

Žačky nejmladší A

1. Chudobová Nela
2. Handelová Klára
9. Havelková Eliška

Žačky A

2. Srdínková Kristina
5. Havlíčková Alena

Žačky B

3. Holubová Sára

Žačky nejmladší B

8. Vaňátková Klára

Žačky mladší A

2. Smolová Karolína

Žačky mladší B

2. Vozková Julie

Juniorky

1. Zemanová Lucie

Adult A

1. Mikešová Bára
2. Králová Tereza

Adult B

2. Dudková-Párysová Františka
4. Voldánová Martina

Poděkování patří všem závodníkům BK Variace Liberec za úspěšnou reprezentaci klubu a též všem rodičům, sponzorům a též Home Credit Aréně Liberec bez jejichž pomoci by se 39. ročník Ještědské brusle nemohl zdárně uspořádat.

V příštím roce 2018 plánuje klub BK Variace Liberec připravit již 40. ročník závodů Ještědské brusle. Pokud by jste se i vy měli zájem naučit se bruslit, nebo to chtěli naučit svoje ratolesti, můžete využít kurzů pro veřejnost, které klub pravidelně několikrát týdně nabízí, případně se rovnou stát členy BK Variace Liberec. Podrobnější informace naleznete na webových stránkách www.variace.net.

Autoři

Štítky brusle, krasobruslař, Liberec, Home Credit, Česko, Český krasobruslařský svaz, trénink

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještědská brusle přilákala krasobruslaře z celé země. Domácí zástupci byli hodně vidět  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.