Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Počasí sice nepřálo, hory v Libereckém kraji byly přesto plné

Ve velkých skiareálech Libereckého kraje lyžovaly o víkendu denně tisíce lidí. Lyžaře příliš neodradilo ani nepříznivé počasí - obleva, mlha a déšť, shodli se provozovatelé středisek. Podmínky k lyžování by v dalších dnech mělo vylepšit ochlazení, sněhu je jinak v areálech dostatek. Na některých sjezdovkách je ho až metr a půl.

"Bylo to mokré, ale návštěva byla bezvadná. Denně jsme měli přes 4000 lidí, myslel jsem, že to bude horší," uvedl za společnost Ski bižu Pavel Bažant. Společnost provozuje v Jizerských horách střediska v Bedřichově, na Tanvaldském Špičáku a Severáku.

Zaplněná byla o víkendu i krkonošská střediska. "Bylo hodně vlhko a mlhavo, ale i tak máme plná parkoviště na dlouhodobá stání," uvedl ředitel skiareálu v Rokytnici nad Jizerou Michal Kopecký. Podle něj počasí odradilo jen jednodenní návštěvníky, i tak v Rokytnici denně lyžovalo asi 2500 lidí. Obdobnou návštěvnost měl i sousední Harrachov. "Nebyly dlouhé fronty. Pro lidi nebylo počasí úplně nejlepší, bylo to trochu pro otrlé. S návštěvností jsme ale spokojení," uvedl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč. Zájmem lyžařů byl příjemně překvapen i správce skiareálu v Pasekách nad Jizerou Martin Říha. "Bylo plno. Kupodivu ani déšť a mlha lidem nevadily," uvedl. Odhaduje, že denně se ve středisku vystřídalo asi 2000 lyžařů.

Průměrnou návštěvu měl liberecký Ještěd. "Nebylo to takové jako předchozí dva víkendy. Počasí nic moc, i když v sobotu bylo nahoře hezky," uvedl ředitel areálu Jan Svatoš. V sobotu na Ještědu lyžovalo přes 2300 lidí, dnes zhruba 1500.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Michal Kopecký, Rokytnice nad Jizerou, Jizerské hory, Jan Svatoš, Bedřichov, Tanvaldský Špičák, Ještěd, Severák, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí sice nepřálo, hory v Libereckém kraji byly přesto plné  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.