Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Badmintonisté v Liberci bojovali o tituly. Po kralování Koukala je tu nový šampion

V Liberci v neděli skončilo republikové mistrovství v badmintonu. Mužský i ženský trůn byl po dlouholetém kralování Petra Koukala a Kristíny Gavnholt volný, čekaly se tedy dramatické souboje. A to se potvrdilo, novým šampionem je Milan Ludík, ženskou kategorii ovládla teprve šestnáctiletá Tereza Švabíková, oba získali své premiérové tituly.

„Bylo to fyzicky hodně náročné, byla jsem už ve třetím setu uběhaná, ale pak jsem si řekla, že stačí využít jednu šanci a pak můžu do postele a odpočívat," řekla po hodinovém dramatu Tereza Švábíková. Ta zvládla skvěle koncovku třetího setu, kdy nejprve Zuzaně Pavelkové odvrátila dva mečboly a nakonec sama rozhodla po setech 21:13, 15:21 a 23:21. Švabíková je velkým talentem českého badmintonu, už před Vánoci získala rovnou pět titulů mistryně republiky v juniorských kategoriích, teď v Liberci přidala titul nejcenější.

Milan Ludík si ve finálovém zápase ve dvou setech poradil s Adamem Mendrekem. První set získal s přehledem, druhý přinesl drama, kdy Ludík nejprve odvrátil dva setboly soupeře a zvítězil po setech 21:15 a 22:20.

Deblové soutěže vyhráli Petr Beran s Jaromírem Janáčkem, Alžběta Bášová s Michaelou Fuchsovou a mix Bášová s Jakubem Bitmanem.

Autoři | Foto Jan Teplý

Štítky Bílí Tygři Liberec, Petr Koukal, Milan Ludík, Alžběta Bášová, Tereza Švábíková, Zuzana Pavelková, Jaromír Janáček, Michaela Fuchs, Petr Beran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badmintonisté v Liberci bojovali o tituly. Po kralování Koukala je tu nový šampion  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.