Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Drama pro Liberec. Florbalisté v prodloužení vyzráli na Spartu a playoff je stále ve hře

Obrovské drama přinesla pondělní dohrávka 18. kola Tipsport Superligy. FBC Liberec hostil před více než osmi stovkami fanoušků pražskou Spartu. Skóre se přelévalo na obě strany a za stavu 4:4 se šlo do prodloužení. V něm druhý bod pro domácí trefil Prokop Ferdan. Díky tomu se Liberečtí přiblížili k vytouženému playoff na pouhé dva body.

Do vedení šel Liberec na začátku druhé třetiny, během chvíle ale Sparta skóre i díky proměněnému trestnému střílení otočila. Liberec se ale nevzdal a dvěma góly přelil výsledek opět na svou stranu. Ve třetí třetině Sparta nejprve srovnala, sporným gólem pak do vedení 4:3 poslal domácí Klucho. Jenže Sparta opět vyrovnala a o výsledku muselo rozhodnout prodloužení. V něm se po čtyřiadvaceti vteřinách trefil Ferdan a druhý bod zůstal pod Ještědem. Skvělý zápas odehrál Radek Valeš s bilancí 2+2.

„Dnešní dělba bodů nám do karet moc nenahrává, nicméně máme o bod více než soupeř, což se počítá. Vyhrát jsme mohli i za tři body, kdyby se Prokop Ferdan celý zápas pouze nezastřeloval,“ řekl trenér domácích Jan Král.

„Bojovný zápas, který se tady dohrával úplně zbytečně ve vypjaté atmosféře. Domácí utkání zvládli díky přesilovkám, které proměňovali, my jsme pouze dotahovaly a při dnešní konstelaci je i bod z Liberce velice cenný,“ okomentoval trenér Sparty Jaroslav Berka.

Liberec je nyní na desátém místě tabulky s 19 body, dva body mu chybí na osmé místo, které zaručuje playoff. To aktuálně drží právě pražská Sparta. Do konce základní části chybí čtyři utkání, ve hře je tak ješt dvanáct bodů. V dalším kole jede FBC do Kladna, které je zatím v tabulce poslední.

FBC Liberec - ACEMA Sparta Praha 5:4p (0:0, 3:2, 1:2, 1:0)

Branky: 23. Radek Valeš, 32. Radek Valeš, 40. Daniel Kroupa, 48. Matěj Klucho, 61. Prokop Ferdan - 27. Ondřej Svatoš, 29. Ondřej Kadoch, 44. Ondřej Svatoš, 52. Matěj Pruner. Rozhodčí: Milan Baloun - Roman Šuvada. Vyloučení: 3:5; využití: 1:0. Diváků: 810. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 24 - Martin Beneš 22.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Liberec, Tipsport, Ondřej Svatoš, FBC Liberec, Jan Král, Daniel Kroupa, Jaroslav Berka, Praha, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama pro Liberec. Florbalisté v prodloužení vyzráli na Spartu a playoff je stále ve hře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.