Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drsňácký Nisamarathon dokončilo sedmnáct posádek

Vodácko-drsňácky závod má za sebou už 13. ročník. Ten letošní nepostrádal dramatičnost, kterou přinesl nejen průběh závodu, ale především počasí.

Měli jsme trochu obavy, aby voda nevystoupala na povodňový stupeň. Pak bych závod okamžitě ukončil a posádky nechal stáhnout z řeky,“ říká organizátor soutěže Petr Olyšar. To ale nakonec organizátoři udělat nemuseli. Povodňového stupně dosáhla řeka „až“ ve večerních hodinách. A při Nisamarathonu 2013 tak stáli všichni svatí.

Na trať závodu vyrazilo 19 posádek. V Proseči nad Nisou je odstartoval hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který převzal, stejně jako ministr obrany Vlastimil Picek, nad závodem záštitu. Téměř  40 kilometrový závod korytem řeky Nisy zvládlo v deštivém počasí 17 posádek. Rozdíl mezi vítěznou posádkou a poslední dvojicí, která spatřila cíl, byl téměř tři hodiny. 

Loňské vítězství obhájila liberecká posádka Jan Pavliš a Petr Jonáš. I díky velkému množství vody v korytu řeky letos vítězové trať zvládli v rekordním čase 4 hodiny, 31 minut a 58 vteřin. Tato zkušená dvojice vyhrála Nisamarathon už pošesté v řadě!

Štítky Martin Půta, Vlastimil Picek, Liberecký kraj, Proseč nad Nisou, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drsňácký Nisamarathon dokončilo sedmnáct posádek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.